Vettel si negativní reakce nezaslouží, zlobí se Horner na fanoušky

Vettel si negativní reakce nezaslouží, zlobí se Horner na fanoušky

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner zkritizoval fanoušky, kteří na Sebastiana Vettela pískali a bučeli pod stupni vítězů v Singapuru.

Vettel se snažil brát nepříjemné reakce některých diváků s nadhledem, ale podle Hornera to v každém případě není v pořádku.

"Samozřejmě říká, že ho to neovlivní, že to nijak nepociťuje, ale nakonec je to člověk," komentoval. "Když ze sebe ve voze vydáte všechno a pak se tam nahoře dočkáte takové reakce, není to fér. Podle mě to není sportovní."

"Nemyslím, že by si to jakkoliv zasloužil. Je odolný, ale jako všichni má pocity a já si nemyslím, že by to bylo správné."

Vettel se domnívá, že fanoušci dávají najevo svoji nespokojenost s monotónností výsledků. Na otázku, zda se nejedná také o odezvu na letošní Malajsii, kde Vettel v rozporu s příkazem týmu předjel Webbera, Horner odpověděl: "Abych byl upřímný, nevím, o co jde."

"Malajsie určitě nepomohla, ale jak víme, Malajsie se stala. Stalo se, hrozně moc se o tom psalo a byly v tom jisté okolnosti. Je tu malá skupina jako pantomima, ale není to fér, protože to není sportovní."

"Ten kluk dnes odjel neuvěřitelný závod. To, čeho jste dnes byli svědky, je jedna z nejlepších jízd, kterou jsem kdy od něj viděl, co se čisté rychlosti týče. A podle mě prostě není sportovní, když vidíte jezdce, který podal takový výkon a nedostalo se mu uvítání, jaké si zaslouží."

Doporučujeme

Články odjinud