Vettel se stal patronem nového šampionátu ADAC Formule 4

Vettel se stal patronem nového šampionátu ADAC Formule 4

Sezóna začíná o tomto víkendu na německém Oscherslebenu.

Čtyřnásobný mistr světa formule 1 Sebastian Vettel se stal patronem nově vzniklého šampionátu Formule 4, který je pod patronací německého autoklubu ADAC.

U ADAC Vettelova kariéra už začala. Po přesunu z motokár působil v sezóně 2003 ve formuli BMW ADAC, kddy vyhrál pět závodů a v celkovém hodnocení skončil na druhé pozici. Další rok už doslova dominoval, když vyhrál 18 z 20 závodů a suverénním způsobem získal titul.

„Vzpomínám si na první roky své kariéry ve formulových závodech a musím hodně poděkovat ADAC,” řekl Vettel.

„Bylo to pro mě úžasné období, zároveň ale velmi důležité z pohledu mého vývoje coby závodníka. Proto jsem tak rád, že mohu, spolu s ADAC, přispět ke zvýšení atraktivity Formule 4.”

„S velkým zájmem budu tento šampionát sledovat, tihle kluci budou závodit na vysoké úrovni a jsem si jistý, že některé z nich nakonec uvidím ve Formuli 1.”

Své závodní kariéry v juniorských šampionátech ADACu začali kromě Vettela také další závodníci, kteří to dotáhli až do F1, jako třeba Nico Rosberg, Nico Hülkenberg, Timo Glock nebo Ralf Schumacher. Posledně jmenovaný bude i v letošní sezóně patronem šampionátu ADAC Kart Masters.

Ve Formuli 4 bude letos působit také Mick Schumacher, syn sedminásobného mistra světa Michaela. Jeho týmovým kolegou u Van Amersfoort Racing přitom bude syn konstruktéra Red Bullu Adriana Neweyho Harrison.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud