Vettel se do Koreje přijel bavit, a to se mu povedlo

Vettel se do Koreje přijel bavit, a to se mu povedlo

Čtyřiadvacetiletý pilot svým dominantním triumfem - již desátým v sezoně - osladil Red Bullu oslavu dalšího zisku Poháru konstruktérů.

Loni Vettela v Koreji postihla sportovní tragédie, když musel z vedoucí pozice odstoupit a s jeho nadějemi na titul to tehdy vypadalo neslavně. Letos je však ve zcela jiné situaci, do Jeongamu přijel bez stresu a přestože byl v kvalifikaci poražen, v závodě neponechal nic náhodě a získal dalších pětadvacet bodů.

"Je fajn vidět, jak celý tým pokračuje v práci. Co se příprav týče, nebylo to úplně ideální, neboť většina z nás byla po minulé neděli připitá, ale zasloužili jsme si to. V pátek a v sobotu to šlo zpočátku ztuha, v kvalifikaci a v závodě jsme se ale zlepšili. Závod mě opravdu bavil. Vůz se neustále zrychloval. Je to fantazie, před týdnem titul mezi jezdci, nyní mezi týmy.

Chtěl bych moc poděkovat Renaultu. Odvedl opravdu tvrdou práci. Techniku máme báječnou, takže díky, díky moc. Jsem velice šťastný. Čekali jsme, že budeme mít na kontě mnohem více zastávek v boxech. Správné nakládání s pneumatikami nebylo jednoduché, obzvlášť na konci stintu. Čekali jsme, že se budou pneumatiky opotřebovávat více. Ono to tak v podstatě bylo, ale první zastávku jsme o něco odložili a nakonec jsme pochopili, že tři zastávky nebudou nutné. Mezi zatáčkami 2 a 3 jsem se vždy snažil být mimo zónu pro aktivaci DRS. Jel jsem naplno. Pneumatiky mi situaci ve druhém stintu neulehčily, ale vyšlo to. Bylo to klíčové pro ovládnutí závodu," nechal se slyšet Vettel.

Mark Webber se snažil, seč mohl, ale druhé místo Lewise Hamiltona nakonec neukořistil. Společně se svým anglickým soupeřem se však postaral o nejnapínavější okamžiky závodu.

"Dnešní den patří týmu. Pohár konstruktérů je velká věc. Jsem zklamaný, že jsem nedokázal dojet druhý. První zastávku jsme zvládli dobře, byli jsme ve výhodné pozici. Safety car pole opět semknul dohromady. Při druhé zastávce jsme udělali to nejhorší, co jsme mohli - nejeli jsme do boxů dříve, ani později, ale ve stejný čas. Do konce sezony si dávám za cíl mít perfektní víkend. Z dneška si odnáším hodně pozitiv. Víme, jak je vše citlivé, abyste vyhráli, musí se vám dařit úplně vše. První spontánní reakce jsou trošku zklamané, ale je mi jasné, že až se zítra ráno vzbudím, budu spokojený a budu se těšit na další závod," řekl Webber.

Doporučujeme

Články odjinud