Vettel sází na kvalifikaci

Vettel sází na kvalifikaci

Ferrari v Maďarsku vzhledem k úmrtí nedávného šéfa Sergia Marchionneho pojede ve smutečním. Podle Vettela je závod nejlepší možností, jak uctít jeho památku.

Sebastian Vettel (2./1.)

Druhý muž současného pořadí věří, že Ferrari bude rychlé na jedno kolo, a tudíž by mohlo uspět v kvalifikaci, která je na Hungaroringu klíčová. Vettel také doufá, že Scuderia využije závod k tomu, aby mohla vzdát hold Sergio Marchionnemu.

„Vlézt dnes do auta bylo zřejmě to nejlepší, co se mohlo přihodit. Všichni víme, co máme dělat, samozřejmě to není jednoduché, ale myslím, že jsme odvedli slušnou práci. V podobných situacích je někdy nejlepší se zaneprázdnit a soustředit na svou práci.

Je vlastně dobré, že se závodí tak brzy. Můžeme začít myslet na jiné věci. Kvalifikace tu bude velice důležitá. S předjížděním to tu není žádná sláva. Kdo bude v prvních zatáčkách vpředu, bude mít velkou výhodu.

Odpoledne jsem byl velice spokojen. Bylo to lepší než ráno. Vůz je při jízdě na jedno kolo silný. Můžeme se určitě ještě zlepšit, ale máme za sebou jeden z těch povedenějších pátků. V poslední době bývaly tréninky trochu na houpačce,“ přiznává Vettel.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud