Vettel s Ferrari nejedná a nikam nepůjde, ujišťuje Red Bull

Vettel s Ferrari nejedná a nikam nepůjde, ujišťuje Red Bull

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner popřel spekulace, podle kterých by měl být Sebastian Vettel dohodnutý na budoucím působení u Ferrari.

Především italská média spekulují o tom, že Vettel podepsal smlouvu s Ferrari na závodní sedačku od roku 2014. "Hovořil jsem o tom se Sebastianem a on jasně řekl, že žádná jednání nevede a že s Ferrari nic nepodepsal," uvedl Horner pro Reuters. "Spekulace tu budou vždy..."

Šéf úřadujících mistrů připomněl, že s Maranellem jsou spojováni víceméně všichni. "Myslím, že většina našeho týmu měla letos namířeno do Ferrari, ať už Adrian (Newey), Mark (Webber), Sebastian nebo dokonce já jsem tam měl v jistou dobu jít," pokračoval s úsměvem.

"Sebastian se v týmu cítí velmi dobře, tým se cítí velmi dobře se Sebastianem. U Red Bullu je už více než 12 let a myslím, že s námi ještě pár let bude. Nemám starost o Sebastiana nebo o to, kde bude v roce 2013, 2014 a dalších letech."

"Nemyslím, že do Ferrari musí. Je velmi spokojený tam, kde je, dosahuje tu velmi dobrých výsledků a je soustředěný na to, aby dokázal ještě víc."

Vettel má s Red Bullem smlouvu na další dvě sezóny a otázkou tedy jen je, kdo bude jeho týmovým kolegou. Vše nasvědčuje tomu, že minimálně příští rok to bude znovu Webber.

"Mark dělá skvělou práci," komentoval Horner. "Myslím, že letos jezdí velmi dobře, je velmi konzistentní. Znovu si jezdění užívá a myslím, že spolu tvoří silnou dvojici."

"Auto řídí podobně a pro nás je důležité mít dva jezdce, kteří se vzájemně tlačí k nejlepším výkonům. Takže jsem si jistý, že si v příštích týdnech s Markem sedneme a popovídáme o budoucnosti."

Doporučujeme

Články odjinud