Vettel Ricciardovi úspěch nezávidí

Vettel Ricciardovi úspěch nezávidí

Sebastiana Vettela neznepokojuje úspěch jeho týmového kolegy, který má na svém kontě už tři vítězství a mnohem více bodů v šampionátu.

„Myslím, že (Ricciardo) toho letos dokázal hodně, vyhrál tři velké ceny a je dobře, že se mu dostává velké pozornosti, protože dělá dobrou práci. Samozřejmě, že to pro mě není lehké, ale nečekal jsem, že to bude snazší, abych byl upřímný. Má sezóna není tak dobrá, jak jsem doufal, ale nevadí mi, když se mluví o Danielovi. Je to spravedlivé, že mu věnujete hodně pozornosti a měli byste ještě více! Je to pro něj dobré z hlediska jednání o dalším kontraktu,“ říká Vettel pro crash.net. 

Nemám rád prohry a tento rok jsem prohrál už mnohokrát.

Zatímco Ricciardo vyhrál tři závody, Vettel zatím na stupínek nejvyšší nevystoupal. Pro Singapur dostal nové šasi a závěr sezóny měl vždy velmi silný. „Dávám přednost vítězství! Máme před sebou několik závodů a cílem je vyhrát. Nemám rád prohry a tento rok jsem prohrál už mnohokrát,“ pokračuje Vettel.

„Ale je to součást sportu, součást života a vždy se díky tomu můžete něco naučit, jak z vítězství, tak z proher. V tomto ohledu si myslím, že jsem se už hodně naučil, byl to těžký rok, ale má důvěra je vysoká, stejně jako víra, že budeme znovu vyhrávat.“

Týmová režie u Red Bullu nebude

Daniel Ricciardo před časem nadhodil téma týmové režie. Aktuální to bylo zejména v Monze, kde musel svého týmového kolegu předjet. Red Bull ale o týmové režii slyšet nechce, Ricciardo prý není v přímém boji o titul.

„Nechci, aby to znělo příliš sebevědomě, ale byl bych rád, kdybych na to nemusel spoléhat. Samozřejmě budu rád, když budu před Sebem a nebudu muset spoléhat na to, že mě pustí,“ říká Ricciardo pro Autosport.

„Svým způsobem jsem díky tomu více hladový, chci být vpředu, abych se nemusel spoléhat na týmovou režii.“ 

Doporučujeme

Články odjinud