Vettel: Ricciardo vždy dokázal odpovědět

Vettel: Ricciardo vždy dokázal odpovědět

Ferrari podle Sebastiana Vettela mělo rychlost na to vyhrát v letošní Velké ceně Monaka vozů formule 1. Němec ale přiznal, že vítězný Daniel Ricciardo měl vždy odpověď na jeho útok.

Vettel jel po celý závod ve stínu za vedoucím Ricciardem, který kvůli problémům s pohonnou jednotkou jel asi o 2,5 sekundy na kolo pomaleji. V úzkých ulicích Monte Carla však Vettel nenašel cestu před svého soupeře.

„Myslím, že rychlost jsme měli, ale byl to náročný závod, Daniel měl neustále odpověď,“ řekl Vettel.

„V prvním stintu jsem za ním dokázal jet celkem v pohodě, ale když Lewis zajel do boxů, začal (Ricciardo) tlačit. Byl trochu silnější a já se ho nedokázal držet. Celkem rychle mi odcházely pneumatiky.

Samozřejmě jsem viděl jeho problémy a řekl mi to i tým přes vysílačku, proto jsem začal tlačit. Jakmile jsem se ale dostal blízko němu, měl jsem problém se tam udržet. Kdykoliv jsem se dostal na dostřel, hlavně na výjezdu z tunelu, tak jsem byl i tak příliš daleko na to, abych to zkusil a přiblížil se. Několikrát jsem použil DRS, ale na této trati je to obtížné. I přes všechny problémy, co měl, byl stále rychlejší než my.“

Vettel přesně nevěděl, kolik času na Ricciarda ztratil, jelikož po Virtuálním safety caru na konci závodu měl problémy s teplotou pneumatik.

„Nevím proč (se to stalo),“ řekl. „Měl jsem tam mclaren, který byl u Safety Car čáry hned přede mnou, a po restartu mi chvíli trvalo mu odjet. Byl jsem překvapen. Měl jsem velmi staré pneumatiky. Trápil jsem se v jednom kole, nechtěl jsem zbytečně riskovat. Byl jsem ale překvapen, že jsem ztratil tolik času.“

Moc se toho nestalo, hodnotí Räikkönen

Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen dokončil závod na čtvrté pozici, na které také do závodu startoval.

„Většinu tady určuje kvalifikace. Moc se toho nestalo. Start je další rozhodující částí a všichni jeli za sebou. Ten, kdo jel na čele, určoval rychlost,“ řekl Räikkönen.

„Musí dojít k obrovské chybě, abyste někoho předjeli. Nakonec jsme jen asi 70 kol kroužili a dokončili závod. Nebylo to nejzajímavější, to je jisté.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud