Vettel přiznává potíže s hledáním nastavení

Vettel přiznává potíže s hledáním nastavení

Ferrari se zatím v Le Castellet příliš nedaří. Mercedes a Red Bull se zatím zdají být o něco rychlejší.

Sebastian Vettel (5./5.)

Čtyřnásobný mistr světa měl v úvodním dni závodního víkendu Grand Prix Francie plné ruce práce. Na nejrychlejšího Hamiltona ztrácel v průměru sekundu.

„Auto jako takové je podle mě rychlé, ale dnes mi ho nešlo pořádně rozhýbat. Občas takové dny zkrátka nastávají. Jsme na zrádné trati, kde není snadné dát vše správně dokupy. V některých zatáčkách se špatně strefuje ideální stopa.

Při delších jízdách jsem si mohl s autem trochu víc hrát a zkoušet různé stopy. Myslím, že se od toho můžu odpíchnout. Vůz snad dokážeme vylepšit. Zatím není tam, kde by měl být,“ přiznává Vettel.

Kimi Räikkönen (4./4.)

Finská superhvězda patřila k jezdcům, kteří se v pátečních trénincích nevyhnuli jezdeckým chybám. Celkově však byl s prvním dnem na okruhu Paula Ricarda spokojen.

„Byl to dobrý den. Je zábava být na novém místě. Užil jsem si to. Bylo to něco jiného. Nemůžeme samozřejmě srovnávat s minulostí. Je to nová trať pro všechny. Neměli jsme ale žádné větší problémy. Odpoledne to bylo dost zrádné. Celkově to ale bylo OK, a to i z pohledu pneumatik,“ prohlásil Räikkönen.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud