Vettel pomohl Ferrari zpět na vrchol, myslí si Brawn

Vettel pomohl Ferrari zpět na vrchol, myslí si Brawn

Jakožto bývalý technický šéf a stratég Scuderie sleduje Ross Brawn i v současné době velmi bedlivě počínání stáje z Maranella ve formuli 1. Zásluhy za letošní vzestup Ferrari přičítá i Sebastianu Vettelovi.

V dosavadním průběhu sezóny dokázal německý pilot italského týmu vyhrát dva závody a v celkovém pořadí těsně vede před Lewisem Hamiltonem.

Letošní sezóna je tak pro Ferrari zatím prvním průlomem po několika letech neúspěchů. V minulosti se italská stáj pokoušela navázat na zlaté období Michaela Schumachera třeba spoluprací s Fernandem Alonsem. Ani toto spojení však kýžený mistrovský titul nepřineslo.

Ve Ferrari tak v loňském roce po několika nevydařených pokusech došlo k úspěšné reorganizaci uvnitř týmu a stáj z Maranella začíná v sezóně 2017 sklízet první ovoce.

„Poslední roky nebyly pro Ferrari lehké. Myslím, že klíčovou věcí je pro ně stabilita. V týmu působí vážně dobří lidé, kteří potřebují podporu a správnou filozofii,“ myslí si současný sportovní šéf F1 Ross Brawn.

Vnitřní složení týmu se ustálilo a Ferrari nyní také díky přítomnosti osobnosti Sebastiana Vettela míří vzhůru. Takový je alespoň Brawnův názor. Vettelovi výkony mohou být pro F1 navíc i dobrou reklamou.

„To, co Sebastian Vettel předvádí v rudém voze, je výbornou reklamou na formuli 1. Většina fanoušků chce vidět úspěšný tým Ferrari a Vettel je právě tím klíčem k úspěchům,“ řekl Brawn pro web f1i.com.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud