Vettel po zisku čtvrtého titulu stěží hledal slova

Vettel po zisku čtvrtého titulu stěží hledal slova

Novopečený čtyřnásobný světový šampion potřebuje čas, než si zvykne na fakt, že se svými úspěchy řadí po bok Fangia, Prosta a Schumachera. [AKTUALIZOVÁNO]

Jen málokdo před Velkou cenou Indie pochyboval o tom, že Vettel s předstihem získá další titul do sbírky. Stále velice mladý německý jezdec nenechal nic náhodě a ve velkém stylu si dojel pro vítězství. Nehledě na umístění Fernanda Alonsa tak bylo o šampionátu rozhodnuto. 

"Nemám slov. Projel jsem cílem a v hlavě jsem měl prázdno. Trvalo mi věčnost vymyslet, co bych měl říct. Byla to jedna z těch situací, kdy chcete sdělit tolik věcí, a ono to nejde. Bylo mi ctí naskočit do auta a pro všechny lidi v týmu odvést maximum. Vůz byl dnes fenomenální. Ale nejen dnes. Byl fenomenální po celou sezonu. Víc si ani nemohu přát. 

Moc jsem o tom ani nepřemýšlel (o show na cílové rovince pro diváky - pozn. redakce). Můj inženýr Rocky mi sdělil, že mám po projetí cílem provést standardní proceduru, ale řekl jsem si, že tentokrát ne. Na hlavní tribuně bylo tolik lidí... Musel jsem to udělat. Obvykle nám to není dovoleno, ale byl to skvělý pocit. 

Rozhodně to nebyla snadná sezona, přestože lidé z vnějšího prostředí měli pocit, že jsme to už několik závodů měli v kapse. Pro mě osobně nebylo snadné slyšet bučení, aniž bych udělal cokoliv špatně. 

Jsem velice hrdý, že se mi podařilo to překonat a odevzdat tu nejlepší odpověď přímo na trati, čímž jsem si vysloužil uznání, po kterém touží snad všichni závodníci," řekl Sebastian Vettel.

Mark Webber byl zřejmě jediným pilotem, který dnes mohl Vettelovi zabránit v zisku vítězství. Pro poruchu alternátoru však s hořkým úsměvem odstoupil. 

"Samozřejmě jsem velmi zklamaný, ale nedá se svítit. Alternátor se pokazil bez varování a museli jsme co nejdříve odstoupit. Je to smůla, protože se nám jinak o tomto víkendu dařilo. Můžu se jenom usmívat, protože jsem víc udělat nemohl. Dobrá práce, Sebe, a tobě i týmu gratuluji k výhře v šampionátu. Čtvrtý titul v řadě, to je opravdu něco. Tým čtyři roky po sobě odváděl skvělou práci a i letos představuje vysoko posazenou laťku," prohlásil Webber. 

Doporučujeme

Články odjinud