Vettel ocenil detaily nového Ferrari SF71H

Vettel ocenil detaily nového Ferrari SF71H

Sebastian Vettel vyzdvihl práci na detailech, kterou Ferrari udělalo na svém letošním monopostu formule 1 s označením SF71H.

V loňské sezóně vedl Vettel průběžné pořadí až do třináctého závodu v Itálii. Ve druhé polovině sezóny se Vettel vinou jezdeckých chyb a technických problémů propadl a v souboji o titul prohrál s Lewisem Hamiltonem.

Na technické problémy Ferrari reagovalo jmenováním Marii Mendozové na pozici vedoucí kontroly kvality.

„Je za tím spousta hodin práce,“ řekl Vettel při prezentaci nového vozu, který je evolucí toho loňského. „Ne jenom po sezóně nebo v zimě, ale dokonce velmi brzy v loňské sezóně jsme začali s novým projektem a stát tady teď je pro nás všechny velmi výjimečné.

Množství vynaloženého úsilí, zaměření se na detail v mnoha případech, to všechno je působivé. Skutečná kouzla se dějí pod tím, ale každý malý detail se počítá a myslím, že tento vůz je obrovským krokem oproti minulému roku, takže uvidíme, jak tomu je.

Nemůžeme se dočkat, až s ním vyjedeme na trať, abychom viděli, jak si vůz vede a jak se chová. Myslím, že to je odpověď, kterou chceme všichni znát.“

Vettela čeká čtvrtá sezóna v týmu z Maranella poté, co před sezónou 2015 odešel z Red Bullu. Vloni v létě Vettel prodloužil s Ferrari smlouvu, která mu vyprší na konci roku 2020.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud