Vettel očekává bitvu s Williamsem a Red Bullem

Vettel očekává bitvu s Williamsem a Red Bullem

Ferrari pro letošní rok předpovídá útok na pozici nejlepšího ze zbytku pole.

Sebastian Vettel očekává, že Ferrari bude v letošní sezóně bojovat s týmy Willams a Red Bull o pozici nejlepšího ze zbytku světa za dominantním Mercedesem.

Čtyřnásobný šampion zakončil závěrečnou sérii předsezónních testů v Barceloně druhým nejrychlejším časem za Valtterim Bottasem z Williamsu.

Svým výkonem 1:23.469 na měkkých pneumatikách přitom zaostal o sedm desetin sekundy za Nikem Rosbergem, který v pátek zaznamenal dosud nejrychlejší kolo na žlutě značené směsi.

„Za dva týdny budeme vědět o trochu víc, je však jasné, že Mercedes je jasně na čele,“ řekl Němec. „Pak se zdá, že je poněkud mezera a dál je to mezi mnoha týmy těsnější. Je těžké říct, kdo je hned za námi, myslím si však, že je to velice těsné mezi námi, Williamsem a Red Bullem.

První dvě místa jsou jasná, pokud nebudou mít nějaké problémy. Pak doufám, že to budou dvě ferrari a dál mě to nezajímá.“

K závěrečnému dni testů Vettel poznamenal: „Převážně to šlo podle plánu. Myslím, že poslední tři dny byly dobré. Odjeli jsme spoustu kol, což je dobré kvůli spolehlivosti, ještě ji ale musíme zlepšit. Co se výkonnosti týče, víme, že Mercedes bude znovu nejrychlejší.“

Doporučujeme

Články odjinud