Vettel o mistrovské obhajobě zatím nepřemýšlí

Vettel o mistrovské obhajobě zatím nepřemýšlí

Sebastian Vettel po triumfu ve Velké ceně Evropy opět zvýšil svůj náskok na čele průběžného pořadí šampionátu. Ale o mistrovském titulu, ke kterému je tak zase o něco blíže, stále odmítá hovořit.

Úřadující mistr světa dnes získal své šesté letošní vítězství z možných osmi a zvýšil tak svůj náskok na nejbližší pronásledovatele Marka Webbera a Jensona Buttona na 77 bodů. Vyjádřil však přesvědčení, že je důležité se zaměřit na dosažení co nejlepšího výsledku v každém závodě, takže nemá smysl se nyní dívat na bodové rozdíly v šampionátu. "Sezona bude ještě dlouhá. Pokud budeme pokračovat tímto způsobem, nebudeme muset tolik riskovat, ale přesto v každé další velké ceně musíme pomýšlet pouze na vítězství."

Německý pilot se dnes po závodě rozplýval především nad dlouhodobě precizním a profesionálním přístupem celého týmu. "V tuto chvílí se všichni náramně bavíme. Je neuvěřitelné, kam se tato parta posunula v posledních třech letech," vyjádřil poklonu všem z továrny v Milton Keynes.

Vettel taktéž odmítl komentáře, které jeho triumf ve Valenci označily za výsledek snadné práce. "Nevím, co všechno se během Grand Prix událo. Takže možná to tak vypadalo v televizi, ale pro mě to byl těžký závod. Neustále jsem čelil tlaku ze strany Fernanda a Marka, kteří se po celý závod pohybovali v těsné blízkosti. Ale především bych chtěl ještě jednou pochválit skvělou práci celého týmu," zakončil Vettel.

Vettelův týmový kolega Mark Webber připsal ztrátu druhé pozice svému pochybení. Přesto je s průběhem celého víkendu ve Valencii spokojen. Rozhodující moment v souboji s Alonsem o druhé místo nastal během posledních zastávek v boxech. Australan ji absolvoval dříve než jeho rival a navíc těsně před vjezdem do boxové uličky udělal jezdeckou chybu. "Myslím, že bylo reálné skončit na druhém místě, ale bohužel. Věděli jsme, že Fernando se přibližuje, a tak jsem zajel do boxů trochu dříve. Zariskovali jsme, ale bohužel to nevyšlo. Přesto bych řekl, že to byl můj nejlepší závod v sezoně." Pilot Red Bullu se stále zlepšuje a slíbil, že v dalším závodě bude v ještě lepší formě.

Doporučujeme

Články odjinud