Vettel: Nikdo neví, jak si stojí vůči konkurenci

Vettel: Nikdo neví, jak si stojí vůči konkurenci

Sebastian Vettel popřel slova Fernanda Alonsa, podle kterého Red Bull skrýval v testech svůj potenciál a v závodech bude mít určitě znovu navrch.

Vettel si stejně jako většina ostatních jezdců myslí, že rozložení sil podle testů určit nelze. "Letos jsem zvlášť rád, že začínáme, protože chceme zjistit, jak na tom jsme," řekl.

"V tuto chvíli to netušíme a já nevěřím, že je tu někdo, kdo by představu opravdu měl, takže je dobré, že to konečně zjistíme."

Jediné, co si troufá úřadující mistr světa tipovat, je vyrovnanost startovního pole. "Auta se moc nezměnila. Loni to bylo velmi vyrovnané, takže neočekávám, že by to bylo letos jiné. Jestli něco, tak to bude ještě těsnější. Takže bude klíčové získat maximum v každém závodě."

Ovšem ať už bude výsledek v Austrálii jakýkoliv, pro zbytek sezóny nebude rozhodující. "Bude to dlouhý rok. Samozřejmě se těšíme na tento víkend, je první z mnoha. Ale myslím, že jsme v posledních letech viděli, hlavně loni, že sezóna je dlouhá a každý závod je důležitý. Tady začínáme, ale pak přijde mnoho dalších míst."

Doporučujeme

Články odjinud