Vettel: Nesrovnávejte mě s Ricciardem, není to spravedlivé

Vettel: Nesrovnávejte mě s Ricciardem, není to spravedlivé

Daniel Ricciardo zatím svého zkušenějšího týmového kolegu poráží v kvalifikacích i v závodě, kde ovšem Vettel často dojíždí na technické problémy. Podle Němce je jeho srovnávání s Ricciardem nespravedlivé.

„Nemůžu nesouhlasit s faktem, že dosud odváděl skvělou práci, ale na mé straně bylo už mnoho kvalifikací, ve kterých se dostavily nějaké problémy,“ řekl Vettel pro Autosport.

„Nevzpomínám si, jakého typu všechny byly, ale mnohokrát jsme na to doplatili. V závodě to bylo stejné. Bylo to dost frustrující. Formule 1 k vám dokáže být milá, ale v tomto směru občas i krutá a nedává vám příležitost ukázat, co umíte. Proto nemám zájem o přílišné srovnávání, z mé strany by to ani nebylo férové. Daniel má po stránce spolehlivosti naštěstí bezproblémovější rok. Neříkám, že nemá perfektní rok, ale měl o mnoho méně problémů, takže to není férové srovnávat.“

F1SPA2014_HZ00046.jpg

Red Bull si mnohokrát stěžoval na pohonné jednotky Renault. Vettel si myslí, že zbývající část sezóny bude v tomto ohledu komplikovanější i v jiném ohledu.  

„Je jasné, že bez těžkostí to nepůjde, protože musíme zaplatit daň za první část – myslím po stránce motoru a další komponentů. V určitém okamžiku je budeme muset vyměnit a dostaneme tresty,“ říká Vettel, který je ale zároveň optimistou. „Věci se nevyvíjely dobře, ale jsem si jistý, že jednoho dne se to změní a budeme šťastnější a spokojenější.“

Využití komponent pohonné jednotky piloty Red Bullu

Pilot Tým Motor ICE TC MGU-K MGU-H ES CE
Sebastian Vettel Red Bull Renault 4 4 4 4 2 4
Daniel Ricciardo Red Bull Renault 4 3 4 3 2 3

Doporučujeme

Články odjinud