Vettel nemá omluvu, Räikkönen měl problém s pneumatikami

Vettel nemá omluvu, Räikkönen měl problém s pneumatikami

Vedoucí muž průběžného pořadí Sebastian Vettel zaznamenal v kvalifikaci na Velkou cenu Ázerbájdžánu nejhorší kvalifikační výsledek v letošní sezóně, když obsadil čtvrtou pozici.

Vettel přišel o velkou část sobotního dopoledního tréninku, když muselo Ferrari v jeho voze kvůli problémům s hydraulikou přejít ke staršímu motoru. Jeho ferrari bylo včas připraveno pro kvalifikaci a v Q2 obsadil třetí místo. V poslední části však byl překonán svým týmovým kolegou a obsadil čtvrtou pozici.

„Myslím, že ten výsledek je OK, ale nejsem samozřejmě zcela spokojen,“ řekl Vettel. „Dnešní ráno nepomohlo, to ale není omluva, odjeli jsme dostatek kol.“

„Nakonec, byl jsem (na trati) sám a v posledním sektoru jsem se za nikoho nepověsil do větrného pytle. Nejsem ale velký fanoušek výmluv, mohl jsem to zajet lépe. Možná tak třetí místo bylo maximem.“

Zahřát pneumatiky je problém, říká Räikkönen

Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen obsadil v kvalifikaci třetí místo. Vettela přitom v kvalifikaci porazil letos teprve podruhé. Na nejrychlejšího Lewise Hamiltona však ztratil jednu sekundu, podle jeho slov je v ulicích Baku největším problémem zahřát pneumatiky.

„Je skutečně velmi obtížné přimět pneumatiky fungovat,“ přiznal Räikkönen.

„Z poslední sady jsem měl lepší pocit z pohledu jejího zahřátí, pořád to ale nebylo perfektní.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud