Vettel nemá motivaci řídit rudý vůz. Dá si rok pauzu, myslí si Webber

Vettel nemá motivaci řídit rudý vůz. Dá si rok pauzu, myslí si Webber

Sebastian Vettel musí jít na rok do ústraní, aby našel motivaci znovu závodit ve formuli 1, myslí si bývalý závodník Mark Webber.

Po šesti letech u Ferrari na konci letošní sezóny odejde Vettel z italské stáje, se kterou byla jeho maximem dvě druhá místa v konečném pořadí v letech 2017 a 2018. V loňském roce skončil až pátý.

„Se Sebem pod tím (Ferrari) režimem dělali, co mohli, myslím ale, že mu doslova došel dech. Z postele teď rozhodně nevstává s motivací řídit ten rudý vůz,“ říká Webber v podcastu F1 Nation.

„Ano, ve Ferrari měl těžší chvíle, o tom není pochyb, stále si ale myslím, že jim bude chybět, z krátkodobého pohledu jim budou chybět jeho zkušenosti a vize.“

Vettelovy možnosti pro konkurenceschopnou sedačku v sezóně 2021 jsou značně omezené. Volné místo by mohlo být u Renaultu, který ale závodí ve středu pole. Webber si proto myslí, že Vettel si dá na rok od formule 1 pauzu a pokud se naskytne zajímavá nabídka pro ročník 2022, vrátí se.

„Myslím, že bude mít rok pauzu. Za nás všechny doufám, že obnoví ztracenou sílu a vrátí se s touhou znovu ve formuli 1 bojovat na předních pozicích.

„Myslím, že to v sobě dokáže znovu objevit, ale musí mít tu atmosféru. Podle mě mu opravdu chybí anglický způsob závodění (jako v Red Bullu). Myslím, že to si opravdu užíval,“ vzpomíná Webber na dobu, kdy spolu s Vettelem závodil za tým Red Bull a Vettel tam mezi lety 2010 až 2013 získal své čtyři tituly mistra světa.

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud