Vettel nehraje čistou hru a jednou by toho mohl litovat, říká Häkkinen

Vettel nehraje čistou hru a jednou by toho mohl litovat, říká Häkkinen

Finské legendě se nelíbí Vettelovo jednání v souvislosti s ignorováním týmových příkazů, kterého byli fanoušci formule 1 naposledy svědky minulý týden v Číně. Postupem času by na to prý Němec mohl doplatit.

Sebastian Vettel se během uplynulého závodního víkendu postaral o nemalé pozdvižení, když se zdráhal pustit před sebe rychlejšího týmového kolegu Daniela Ricciarda, ačkoliv se jednalo o přímé nařízení ze strany inženýrů na boxové zídce Red Bullu.

Nakonec se Němec těmto příkazům podvolil a vyklidil Australanovi cestu, svoji nelibost dal ovšem patřičně najevo.

Bývalý pilot Lotusu a McLarenu a dvojnásobný šampión F1 v jedné osobě, Fin Mika Häkkinen, si o tom nicméně myslí své.

„Pro Vettela je smutným překvapením, že jej Ricciardo konstantně poráží, instrukce týmu ale musejí být uposlechnuty,“ cituje Häkkinena německý Auto Bild.

Případ z uplynulého týdne ostatně není prvním, kdy se Němec postavil příkazům ze strany vedení stáje. Nejvíce na sebe v tomto směru Vettel upozornil zřejmě před rokem v Malajsii, kdy navzdory dnes již slavnému signálu ‚multi 21‘ zaútočil na svého tehdejšího kolegu Marka Webbera a dojel si pro vítězství v závodě.

Podle Hakkinena by všech těchto činů mohl Němec jednou v budoucnu litovat.   

„Vettel se chová způsobem, kterým si dříve či později ublíží, jelikož takovéto věci si člověk pamatuje, když má dojít na změnu týmu,“ dodává legenda formule 1s tím, že úřadující čtyřnásobný šampión nehraje „čistou hru“.   

Doporučujeme

Články odjinud