Vettel nechce usnout na vavřínech

Vettel nechce usnout na vavřínech

V kvalifikaci byl k nepolapení a zbytek světa odrovnal o více jak tři čtvrtě vteřiny. Pilot Red Bullu si ale uvědomuje, že to hlavní teprve přijde v zítřejším závodě.

Úřadující mistr světa opanoval všechny tři části kvalifikace s výrazným náskokem.

"Uvidíme, jak to bude dál, ale udělali jsme první krok. Začít sezonu takovýmto způsobem je vždycky dobré. Hodně jsme zapracovali na tom, abychom vůz RB7 dostali tam, kde je. Dnes pro mě byla jízda potěšením. Byl jsem dost rychlý, výsledek mě těší. Zatím ale máme, stejně jako všichni ostatní, nula bodů. Počkáme si a uvidíme, co s tím dokážeme udělat.

Jako vždy bude klíčové dokončit závod. Loni jsme museli v jeho polovině odstoupit, ale letos si věřím. Měli jsme velmi, velmi povedenou zimu, prakticky bez jakýchkoliv technických problémů. Závod bude těžký, bude to takový vstup do neznáma. Můžeme do jisté míry hádat, jak se pneumatiky budou chovat, ale najisto to budeme vědět až zítra. Bude to zajímavé, musíme se soustředit na spoustu věcí najednou. Dnes jsme položili základní kámen, pro začátek to nemohlo být lepší," řekl Vettel.

Ten měl loni blízko vítězství, ovšem kvůli potížím technického rázu skončil v kačírku, ze kterého už neměl možnost se vyhrabat. Vettelův kolega a miláček místních Mark Webber dnes svému mladšímu parťákovi nestačil a zajel třetí čas. Velká ztráta osmi desetin vteřiny se Australanovi pranic nelíbí.

"Nedokázal jsem zajet časy, jaké bych chtěl. Jsem ze svého výkonu zklamaný. Sebastian zajel dobré kolo. Mrzí mě, že jsem byl vytlačen z první řady. Ztráta na Sebastiana je pro mě záhadou, musím zjistit, v jaké oblasti se můžu zlepšit. Dnes to nešlo podle plánu. Nebyl jsem v boji o pole position. Musím se nad to povznést a udělat s tím něco v zítřejším závodě.

Nejdůležitější dnes bylo, že jsme viděli potenciál vozu. Tým odvedl fenomenální práci. Těšíme se na zítřek. Vítězství nikdy není nemožné, ale bohužel jsem nechal Lewise dostat se do první řady. Do závodu půjdu se snahou získat nejlepší možný výsledek," prohlásil Webber.

Doporučujeme

Články odjinud