Vettel nechce týmovou režii

Vettel nechce týmovou režii

Průběžný lídr mistrovství světa Sebastian Vettel si nepřeje, aby jeho stáj Ferrari uplatňovala v interním souboji s týmovým kolegou Kimim Räikkönenem týmovou režii.

Vettelovi se v této sezóně vede lépe než jeho finskému parťákovi z italského týmu. Německý čtyřnásobný mistr světa doposud získal čtyři vítězství a v celkovém pořadí drží na čele šampionátu sedmibodový náskok na Lewise Hamiltona. Räikkönen je zatím celkově pátý s dvaadevadesátibodovým mankem na Vettela.

Spekulace o týmové režii u Ferrari, která by měla upřednostňovat právě Vettela před Räikkönenem, se vyrojily po monacké grand prix, kterou Fin po startu z pole position dokončil na druhém místě. Během závodu absolvoval pit stop z prvního místa o pět kol dříve než Vettel a na zvolenou strategii si v rozhovorech po závodě stěžoval.

Tyto spekulace rozvířil ještě více závod na Hungaroringu, kde si Němec ve službách Ferrari stěžoval na potíže s řízením a druhého Räikkönena donutil k defenzivě před na třetím místě jedoucím Hamiltonem.

Podle Vettela by spolu navzájem mohli oba piloti Ferrari závodit po celý rok a pro týmové příkazy prý není důvod.

„Po maďarské grand prix jsem všude četl, že mě (Räikkönen) chránil. Myslím, že kdyby si vypracoval příležitost, tak by mě předjel, nebo se o předjetí aspoň pokusil. Myslím, že opačně by to bylo stejně,“ řek Vettel pro gpupdate.net.

„Myslím, že oba zjevně závodíme pro tým a snažíme se předvést to nejlepší. Nevím, k čemu jsou týmové příkazy. My oba jdeme do závodění naplno, pak se může na trati stát cokoliv,“ řekl Vettel o soupeření se stájovým kolegou.

Před nadcházející italskou grand prix ztrácí v poháru konstruktérů Ferrari 44 bodů na průběžně vedoucí Mercedes. 

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud