Vettel nečekal, že bude mít Red Bull stále takové problémy

Vettel nečekal, že bude mít Red Bull stále takové problémy

Sebastian Vettel přiznává, že ho průběh posledních dnů předsezonního testování nepříjemně překvapuje. Čekal, že se Red Bullu už bude dařit o poznání lépe.

I poslední dny letošních předsezonních testů jsou pro Red Bull tragické. Během soboty sice vyjel Sebastian Vettel na trať, ovšem technické potíže nastaly už během zaváděcího kola, takže se musel obhájce titulu vrátit zpět ke svým mechanikům. Při dalším pokusu o pokračování v plánovaném programu se mu dokonce ani nepodařilo dostat se z pitlane. Vettelův týmový kolega Daniel Ricciardo dokázal o den dříve, v pátek, odjet celých šedesát šest kol. O to větším zklamáním je pak včerejší neúspěch.

"Mysleli jsme si, že budeme tento týden v porovnání s tím minulým v o dost lepší pozici. To se ale zrovna moc nesplnilo," říká zklamaný Vettel. "V této fázi zatím není důvod to zbytečně emotivně prožívat. Musíme postupovat krůček po krůčku. Víme, jak závažné to je, obzvlášť uvnitř týmu, na naší straně a na straně Renaultu.

Není důvod malovat si všechno černými barvami. Víme, že jsou to těžké časy, všichni si to uvědomují, ale jsou motivovaní, abychom se z toho dostali. Abychom pokračovali dál a zjistili, kde vlastně jsme," dodává čtyřnásobný mistr světa.

Doporučujeme

Články odjinud