Vettel nebyl k poražení, a tak si Iceman nezoufá

Vettel nebyl k poražení, a tak si Iceman nezoufá

Lepší kvalifikační pozice by sice závod usnadnila, nicméně na boj o vítězství prý Lotus dnes podle Räikkönena jednoduše neměl. AKTUALIZOVÁNO

Kimi Räikkönen předvedl, že společně se svým vozem umí být velmi šetrný k pneumatikám, čehož využil ke strategii pouze dvou zastávek v boxech a konečnému druhému místu v závodě. Stejná pozice finskému závodníkovi náleží také v pořadí šampionátu jezdců. 

"Celkově jsme neměli rychlost k tomu, abychom porazili Red Bull. Včera jsme mohli být rychlejší. Stejně bychom ale nemohli bojovat o první místo. Takže je to dobrý výsledek. Získali jsme dost bodů. Zároveň jsme na Seba moc neztratili. Včera to nebylo ideální. Už v pátek jsme ale věděli, že dva pitstopy budou OK. Dnes to fungovalo. Získali jsme mnoho pozic. Start a první dvě kola nebyla moc dobrá. Poté mě ale začalo auto konečně poslouchat. Mohl jsem jet víc a víc naplno," okomentoval svůj závod Räikkönen. 

Romain Grosjean se v úvodních závodech sezony trápil. Nyní to vypadá, že si v Bahrajnu spravil chuť. Po pěkném výkonu a několika pohledných soubojích si vyjel první pódium v sezoně. 

"Je skvělé vrátit se na stupně vítězů. Náš tým se postaral o krásný výsledek. Začátek sezony pro mě nebyl zrovna nejlehčí, ale o tomto víkendu jsme vykázali slušný progres a jsme zpátky tam, kde bychom snad měli být. Cítím se teď mnohem líp. Dnešní výsledek je zaslouženou odměnou za práci členů týmu. Závod byl hodně zábavný a nabitý souboji. Nebyla nouze ani o napínavé momenty. 

Startovali jsme jedenáctí, o to jsou stupně vítězů sladší. Konzistence nám nechyběla, dojížděli jsme na bodech, ale teprve teď konečně zase můžeme cílit na vysoká umístění. Tohle je fajn start," řekl Grosjean.

Doporučujeme

Články odjinud