Vettel nebyl k polapení, uznává Button

Vettel nebyl k polapení, uznává Button

McLaren znovu potvrdil současný status druhého nejlepšího týmu. Jenson Button se postaví vedle Vettela do první řady, Lewis Hamilton se kvalifikoval na třetím místě.

Hamilton podle svých slov ve třetí části kvalifikace přistoupil ke kompromisu. Snažil se ušetřit si pneumatiky pro zítřejší závod.

"Jsme v docela dobré pozici - máme k dispozici sadu pneumatik, na které jsem se kvalifikoval, pak úplně novou sadu měkkých a tvrdých pneumatik a pak ještě několik měkkých v celkem slušném stavu. Chtěl jsem zvýšit své šance v závodě, protože teprve tam se rozhodne.

Stratégové říkají, že je to snadné, takový závod ale nikdy není. To máte start, všechny ty zastávky v boxech a starání se o pneumatiky. Zítra to bude opět složité, ale chci se dostat na dobrou pozici. Myslím, že moje šance pro závod jsou slušné. Děláme vše pro to, abychom se dotáhli na špičku. První a druhé řady v prvních dvou závodech byly úspěchem, vezmeme-li v úvahu, jak jsme na tom byli v testech.

Je jasné, že od roku 2009 má Red Bull šíleně rychlé auto. Tým i Sebastian odvádí fantastickou práci. Snažíme se odvést maximum, abychom se jim přiblížili. Není to nemožné, ale abychom se dostali na jejich úroveň, bude si to žádat několik závodů. Jsem si jistý, že i oni udělají mnoho kroků vpřed. Budeme v honu pokračovat a doufat, že rychlost našeho vývoje bude alespoň stejně dobrá jako jejich, ne-li lepší," řekl Hamilton.

Jensonovi Buttonovi, loňskému vítězi, se tentokrát podařilo svého kolegu porazit, byť časy obou jezdců byly velmi vyrovnané, rozdíl činil 42 tisícin sekundy.

"Pod tíhou okamžiku vždy doufáte, že první místo není nemožné. Rychlost Sebastiana a Red Bullu ve třetí části kvalifikace ale byla fenomenální. V Q2 to vypadalo lépe, proto jsem se v závěrečné části rozhodl použít dvě sady pneumatik. Pak jsem ale viděl Sebův čas a bylo mi jasné, že bojujeme maximálně o druhé místo.

Byl to pro nás celkem dobrý den, včera nebylo auto stoprocentně vyvážené. Přes noc jsme na autě provedli dobré změny, vůz je nyní konzistentnější. Nevíme, jak moc bude Vettel rychlý v závodě, pokud bude o vteřinu na kolo rychlejší, není šance s ním soupeřit. Budou-li to čtyři desetiny a budeme mít k dispozici KERS, není vše ztraceno.

Co se startu týče, do první zatáčky je celkem daleko. I kdyby nepoužíval KERS, čemuž ale nevěřím, dokáže v závodě velmi rychle ujet. Podívejte na Malajsii, kde KERS používal jen v určitých chvílích a jeho rychlost byla přesto velmi dobrá," řekl Button, který ale věří, že se dříve či později McLarenu podaří na Red Bull dotáhnout.

Doporučujeme

Články odjinud