Vettel na chování Ferrari nezapomene, upozorňuje Marko

Vettel na chování Ferrari nezapomene, upozorňuje Marko

Poradce Red Bullu Helmut Marko si je jistý, že Ferrari hodně kleslo v očích Sebastiana Vettela kvůli šetření jeho předjíždění v Brazílii.

Několik dní po posledním závodě sezóny začala široká veřejnost rozebírat Vettelův předjížděcí manévr, při kterém v Interlagosu postoupil před Jean-Erica Vergneho. Na začátku inkriminované rovinky sice svítila žlutá vlajka a na Vettelově volantu taktéž, ale pak se ukázalo, že tam také vlála zelená vlajka v rukou maršála, která byla na záběrech velmi špatně vidět.

FIA tuto skutečnost potvrdila tisku, přesto se Ferrari rozhodlo federaci oficiálně oslovit písemně s žádostí o vysvětlení. Když dostalo potvrzení, tuto záležitost uzavřelo.

Podle Marka se ale ze strany Ferrari jednalo o "ránu pod pás". Takové zpochybňování titulu podle poradce Red Bullu nezapadá ani do Vettelova "pohledu na svět".

"Sebastian má sloní paměť! Všechno si zapamatuje," řekl Marko pro Bild. "A přesně si zapamatoval, jak se Ferrari zachovalo po finále."

Vettel potvrdil, že se mu postup Scuderie nelíbil. "Nikdo nechce prohrát, ale měli byste to umět. Je třeba respektovat soupeře a uznat jejich výkon," komentoval.

Úřadující mistr světa řekl už před vypuknutím této kauzy, že soupeři zkoušeli na Red Bull špinavé triky.

"Není to naše rozhodnutí, nemůžeme s tím nic dělat, když ostatní zkouší doslova vše, aby nás porazili. Může jít o spekulaci, jiné věci se vysloví, k jiným dojde při pohledu z očí do očí, aniž by padlo jediné slovo."

"Z tohoto pohledu není snadné si udržet soustředění, je to velmi, velmi těžké. Nejdůležitější je zůstat soustředěný na sebe a být sám sebou. Nesnažíte se být něčím, čím nejste, jen vás to rozptyluje a ubírá vám to energii," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud