Vettel: Na Austrálii nejsme připraveni, boj o titul je ale úplně jiný příběh

Vettel: Na Austrálii nejsme připraveni, boj o titul je ale úplně jiný příběh

Sebastian Vettel si uvědomuje, že forma Red Bullu není před Velkou cenou Austrálie 2014 úplně ideální, avšak naděje na boj o šampionát se stále drží.

Již tuto neděli odstartují revolučně změněné vozy formule 1 do prvního podniku letošní sezony, tedy do Velké ceny Austrálie 2014. Ačkoliv v posledních letech dominoval královně motorsportu rakouský tým včele s pilotem německé národnosti Sebastianem Vettelem, zatím se zdá, že letos by se minulost nemusela opakovat.

Red Bullu se totiž v předsezonních testech zrovna dvakrát nedařilo. Stáj se trápila jak s pohonnými jednotkami od Renaultu, tak i se spolehlivostí svého vozu. Soupeři z Mercedesu a Williamsu se navíc zdají být dost silní.

Věděli jste, že...

Sebastian Vettel zahájí v Grand Prix Austrálie svou sedmou sezonu ve formuli 1 a bude se účastnit svého 121. závodu v této soutěži?

Novopečený tatínek a čtyřnásobný šampion formule 1 Sebastian Vettel ale ani tak nevěší hlavu: „Je to dlouhý rok. Naše předsezonní testování, naše příprava, nebyly ideální a ano, zřejmě nejsme pro tento závod v nejlepší pozici, ale domnívám se, že šampionát je už jiný příběh. Je před námi ještě dlouhá cesta.

Před dvěma lety Fernando ztrácel sekundu a půl na pole position, avšak v posledním závodě s námi bojoval o titul. Může se stát cokoliv. To je přesně důvod, proč je tenhle závod důležitý úplně stejně jako všechny ostatní. Je před námi letos ještě hodně závodů.“

Doporučujeme

Články odjinud