Vettel může být spokojen, risk s jedním měřeným kolem vyšel

Vettel může být spokojen, risk s jedním měřeným kolem vyšel

V sezoně 2011 se v kvalifikacích bojuje pouze od druhého místa dál. Pole position má totiž předplacenou Sebastian Vettel z Red Bullu a nejinak tomu bylo také v Istanbulu.

Třiadvacetiletý Němec měl na prvním místě úctyhodný náskok, a tak si mohl dovolit upustit od závěrečné jízdy a ušetřit tak jednu sadu pneumatik pro závod.

"S výsledkem jsem velice spokojen. Ráno to nebylo bez problémů, takže jsme museli dohánět ztrátu. Trať se mi líbí, a tak je fajn, že i s menším množstvím odjetých kol se mi podařilo nalézt ten správný rytmus. Mark a já jsme se rozhodli druhé kolo vypustit. Je to zvláštní pocit, sledovat ostatní jak jedou po trati a vy víte, že vás mohou porazit.

Můžete se jenom dívat, víc nesvedete. Je dobré, že jsme ušetřili pneumatiky, ale zároveň je to zvláštní pocit. Mám ovšem velkou radost. Uvažovali jsme o tom už před kvalifikací, ale člověk nikdy neví, nedá se předem dobře odhadnout, jak na tom budou ostatní a podobně. V posledních závodech jsme viděli, že se jejich průběh změnil a velmi důležitou úlohu hraje to, jak nakládáte s pneumatikami," řekl Vettel.

Mark Webber má na Vettela manko čtyř desetin. Těžkou hlavu si z toho ale nedělá, startuje mu hned po boku a již po startu může být vše jinak.

"Seb odvedl fantastickou práci. Víme, že v sobotu odpoledne je vždy ďábelsky rychlý a opravdu se mu dařilo. Pochopitelně bych mu byl rád blíže, ale vůz formule 1 je velmi komplexní stroj a sebemenší nedokonalost se podepíše na výsledku. Před rokem byla v téhle místnosti úplně jiná atmosféra. Z loňského incidentu i jiných situací jsme se ale poučili. Pokud spolu budeme bojovat, loňská minela se nebude opakovat," dušuje se Webber.

Doporučujeme

Články odjinud