Vettel: Mercedes se snad bude trápit, ale musíme se soustředit na sebe

Vettel: Mercedes se snad bude trápit, ale musíme se soustředit na sebe

Red Bull může být spokojen, v kvalifikaci ho překonaly pouze mercedesy. Otázkou zůstává, jakou rychlost budou mít v závodě. AKTUALIZOVÁNO

Sebastian Vettel, současný lídr šampionátu, dlouho sahal po zisku pole position. Nakonec ho ovšem přeskočili jak Nico Rosberg, tak i Lewis Hamilton. Vettel si však nezoufá a věří, že vítězství má Red Bull ve vlastních rukou. 

"Závod je vypsán na velké množství kol, ale špatně se tu předjíždí. Samozřejmě vždy záleží na tom, v jaké se nacházíte situaci, ale na trati se před někoho dostanete jen obtížně. Mercedes se snad bude trápit, ale nemůžeme se na to spoléhat. Opotřebování pneumatik zítra bude hrát roli, ale musíme se soustředit hlavně na sebe. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, a podle toho se budeme náležitě rozhodovat. 

Naším cílem pro zítřek je vítězství. Ve čtvrtek to ještě vypadalo, že je naše rychlost špatná, to jsem se ještě cítil ve voze nepohodlně. Nevěřili jsme, že bychom se mohli dostat do první nebo druhé řady. O to jsem dnes šťastnější. 

Se svým kolem jsem byl spokojen a před závodem si věřím. Pole position nakonec byla v našich silách, ač jsme nakonec skončili třetí. Závodní rychlost vozu je ale dobrá, takže by se nám mělo dařit," nechal se slyšet Vettel. 

Mark Webber se kvalifikoval na čtvrtém místě a na roštu bude stát hned vedle svého týmového kolegy:

"Jo, jsem spokojen. V podobně narušených kvalifikacích se snadno stane, že startujete z chvostu. Podařilo se nám ale přežít všechny ty zrádné chvilky a získat celkem slušný výsledek. Vždy se můžete zpětně dívat na zajeté časy a říct si, co všechno mohlo být lepší. V zápalu boje se ale rozhodujete podle toho, co v dané situaci považujete za nejlepší. 

Podmínky se mění a pneumatiky jsou nevyzpytatelné. Start z druhé strany proto není špatný. Závod bude dlouhý a do hry může vstoupit celá řada různých strategií. Počkejme si, jak to bude nakonec vypadat."

Doporučujeme

Články odjinud