Vettel měl štěstí, zní po závodě na Yas Marině od McLarenu a Ferrari

Vettel měl štěstí, zní po závodě na Yas Marině od McLarenu a Ferrari

Sebastian Vettel se v Abú Zabí dokázal po startu z boxové uličky probojovat na stupně vítězů, podle soupeřů mu ale hodně pomohly okolnosti.

Vettel se nepostavil na startovní rošt, protože by mu patřilo poslední místo kvůli diskvalifikaci z kvalifikace. Tým mu raději přenastavil vůz na předjíždění a nechal ho odstartovat z pit lane.

Úřadující mistr se pak v závodě postupně probojoval až na třetí místo, jako posledního při tom pokořil Jensona Buttona. "Ano, ale myslím, že měl celkem štěstí se safety cary a obecným demoličním derby, které probíhalo," odpověděl šéf McLarenu Martin Whitmarsh na otázku Autosportu, zda ho překvapilo, že Vettel porazil jeho tým.

"Nemusel předjet tolik rychlých vozů, kolik by měl, protože už byly vyřazené. Nemyslím, že tu někdo očekával tolik safety carů, ale celkem dost mu pomohly a on odvedl dobrou práci, aby se probil polem. Myslím, že tento víkend měl tak či onak štěstí."

Podle šéfa Ferrari Stefana Domenicaliho to bylo štěstí v neštěstí, protože je třeba mít na paměti, že Vettela poslala na konec startovního pole smůla z kvalifikace.

"Odjel skvělý závod, tlačil na to jako obvykle," hodnotil. "Byly chvíle, kdy měl štěstí nebo smůlu, záleží na úhlu pohledu. Patří to k tomu."

"Měl chvíle, kdy safety car vyjel v pro něj správnou chvíli. To nemůžete ovlivnit. Startoval z posledního místa a dojel třetí, takže to pro něj byl perfektní závod."

Doporučujeme

Články odjinud