Vettel měl obavy, že jej problémy s krkem nepustí do kvalifikace

Vettel měl obavy, že jej problémy s krkem nepustí do kvalifikace

Pilot Ferrari Sebastian Vettel si v sobotním závěrečném tréninku na Velkou cenu Velké Británie stěžoval na bolesti krku a obával se, že kvůli nim nebude moci nastoupit do kvalifikace. V té nakonec obsadil druhé místo za Lewisem Hamiltonem.

Na dotaz, zda předpokládal, že by mohl získat pole position, řekl: „Abych pravdu řekl, tak dnes ráno jsem si to nemyslel, nebyl jsem si jistý, jestli nastoupím do kvalifikace. S posledním kolem jsem byl spokojen, zdá se, že jsem hodně času ztrácel na rovinkách, trochu mi chyběla možnost se za někým vyvézt, myslím ale, že to bylo velmi těsné. S druhým místem jsem spokojen, dává nám to dobrou šanci.“

V kvalifikaci Vettel na pole position ztratil 44 tisícin, když mu ještě před posledními pokusy v Q3 patřil nejrychlejší čas.

„Se svou první jízdou v Q3 jsem byl velmi spokojen, věděl jsem, že musím přidat ve třetím sektoru, což se mi, myslím, ve druhém pokusu povedlo, ale zdá se, že jsem trochu ztrácel na rovinkách. Nevím proč. Zajel jsem dvě kola, která byla identická. Vždy můžete argumentovat, že někde můžete najít čas, myslím, že (Hamilton) byl v posledním pokusu zkrátka lepší. Já věřím, že můžeme být zítra rychlejší. Dnes jste viděli, že jsme byli schopni zrychlit a závod je pro nás obvykle trochu lepší.“

Räikkönena o lepší čas připravila chyba

Do ztráty jedné desetiny sekundy na nejrychlejšího Hamiltona se dokázal dostat také druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen, který se ztrátou 98 tisícin obsadil třetí místo.

Fin přitom ve svém závěrečném pokusu zajel absolutně nejrychlejší první a třetí sektor. Chyba při brzdění do zatáčky Club jej přitom podle jeho slov stála pole position.

„Myslím, že jsem dnes měl všechno k tomu, abych byl rychlejší, ale v posledním kole jsem v nájezdu do šestnácté zatáčky zablokoval přední kola. Určitě jsem tam ztratil čas, kterým bych byl na čele,“ řekl Räikkönen.

„Jsem si jistý, že tam byla místa, kde bych mohl získat čas a být na čele, ale to se dnes nestalo. Tak to je, bylo to těsné, ale třetí místo není špatné.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson 

Doporučujeme

Články odjinud