Vettel: Jsem ten poslední, kdo by se vzdal

Vettel: Jsem ten poslední, kdo by se vzdal

Sebastiana Vettela dělí od prvního místa v šampionátu 25 bodů a do konce sezóny zbývají už jen dva závody. Svoji situaci však německý pilot nevidí beznadějně.

"Jsem ten poslední, kdo by se vzdal," řekl. "Moje šance? Je taková, jaká je. Nemůžu s tím nic dělat. Teď je samozřejmě ještě těžší a zajímavější bojovat o titul, ale dokud budu mít alespoň mizivou šanci... Stále zbývají dva závody a v Koreji jsme všichni viděli, jak rychle se situace může změnit. Boj o titul neskončil, takže si počkejme a uvidíme, co přinese šachovnicová vlajka v Abú Zabí."

Ještě 10 kol před koncem korejské Grand Prix byl přitom Vettel ve vedení závodu, které mu zajišťovalo i průběžné vedení v šampionátu. Pak ale přišla porucha motoru. "Co se mě týče, vím, že to selhání nepřišlo mojí vinou, nemělo to nic společného s mým výkonem nebo rychlostí," uvedl Vettel. "Pro ten motor by to stejně byl poslední závod. Pořád máme motory s malým počtem najetých kilometrů, takže aspoň budu v pohodě ve zbývajících dvou závodech."

Tým Red Bull Racing v Koreji nezískal ani bod, protože cíl po chybě a nehodě neviděl ani Mark Webber. Rakouská stáj přesto zůstala ve vedení šampionátu konstruktérů.

Doporučujeme

Články odjinud