Vettel: Jsem rád, že Alonso nemá KERS

Red Bull vydělal na agresivní strategii.

Red Bull se v kvalifikaci na Velkou cenu Číny ukázal ve skvělé formě. Sebastian Vettel zajel první pole position v historii týmu, jeho starší týmový kolega Mark Webber je třetí.

Šéf týmu Christian Horner připustil, že obě auta Red Bullu jsou lehčí než ostatní. „Zvolili jsme pro kvalifikaci agresivní strategii a vyplatilo se to,“ řekl.

Vettel si připsal nejlepší čas v druhé i finálové části kvalifikace a stačil mu k tomu pokaždé jen jeden pokus. Z první části ale postupoval jako třináctý.

„Měli jsme problém s autem. Je neuvěřitelné, že nakonec máme pole position. Jsem strašně, strašně šťastný. Ráno nebylo ideální, ale vypadá to, že o co horší byl trénink, o to líp dopadla kvalifikace,“ radoval se. Mechanici prý jeho auto vylepšovali celou noc.

Na startu bude mít Vettel za zády jezdce Brawnu na čtvrtém a pátém místě. Vedle něj bude stát druhý Fernando Alonso s renaultem. „Především jsem rád, že Fernando nemá KERS. Je tu dlouhá rovinka a mohlo by to udělat rozdíl,“ přiznal Vettel. Alonso si nechal z vozu vymontovat KERS až na poslední chvíli.

„Zítra bude klíčové vypořádat se s pneumatikami a my pro to máme dobrou pozici,“ dodal Christian Horner.

Třetí Mark Webber na tiskovce zavzpomínal na svou nehodu. V zimě ho srazilo auto z kola při charitativním závodě. Místo aby trénoval, ležel Webber doma se zlomenou nohou a dalšími zraněními. „Byl jsem pevně rozhodnutý dostat se zpátky do formy, jak nejlíp to půjde, abych to mohl tomuhle klukovi ztížit (Vettelovi - pozn. red). Zatím to jde. A jde to dobře,“ poznamenal.

Doporučujeme

Články odjinud