Vettel je spokojen, i když v kvalifikaci nezajel úplně čisté kolo

Vettel je spokojen, i když v kvalifikaci nezajel úplně čisté kolo

Sebastian Vettel z Ferrari po zisku čtvrtého místa v kvalifikaci na Velkou cenu Mexika vozů formule 1 řekl, že v boji o vítězství v zítřejším závodě se bude moci udržet jen díky strategii a pneumatikám.

Vettel se na roštu nedělního závodu postaví do druhé řady za svého největšího rivala v boji o letošní titul Lewise Hamiltona, když na nejrychlejšího Daniela Ricciarda z Red Bullu ztratil 211 tisícin sekundy.

Čtyřnásobný mistr světa podle svých slov zajel ve třetí části kvalifikace slušný pokus, ačkoliv svému kvalifikačnímu kolu by nedal přívlastek perfektní.

„Nebylo to čisté kolo. Velmi tvrdě jsem se snažil a věděl jsem, že pokud se chci zlepšit, musím najít alespoň dvě desetiny. Nestalo se tak, bylo to velmi těsné,“ řekl Vettel.

„Nebylo to špatné kolo, ale tu a tam jsem udělal nějaké chyby a prostě se to neposkládalo dohromady. I tak jsem ale celkem šťastný, myslím, že jsme z vozu dostali více méně maximum.“

Ačkoliv Hamiltonovi v Mexiku stačí dojet na sedmé pozici, aby se stal mistrem světa, Vettel věří, že správnou strategií a prací s pneumatikami může bojovat o vítězství.

„Máme dobrou rychlost na rovinkách, takže možná něco dokážeme udělat v nájezdu do první zatáčky a od toho se odrazíme. Myslím, že máme zřejmě dosud nejlepší spolehlivost. Red bully jsou velmi rychlé, bude těžké je porazit, ale možná se porazí sami. Závod je dlouhý, myslím, že rozhodne strategie a pneumatiky, jak jistí si budete na konci stintů a kolik budete moci tlačit.“

Räikkönen ve třetí řadě

Spolu s Valtterim Bottasem z Mercedesu odstartuje z třetí řady další Fin, Vettelův týmový kolega Kimi Räikkönen. Vítěz minulého závodu v USA ztratil na Ricciarda 571 tisícin sekundy, na svého týmového kolegu pak téměř čtyři desetiny.

„Dnes jsem měl z vozu celkově lepší pocit než včera, zlepšili jsme se a to je pozitivní. V kvalifikaci byla některá kola v určitých místech docela dobrá a další byla lepší na jiných místech, takže bylo těžké poskládat dohromady kolo,“ řekl Räikkönen.

„Dnes ráno se to v chladnějších podmínkách zdálo být mnohem jednodušší. Nebyla to nejjednodušší kvalifikace, ale tak to někdy chodí. Bude to jistě dlouhý a náročný závod. Top tři týmy startují na stejné sadě pneumatik, takže uvidíme, jak to dopadne,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud