Vettel je s třetím místem v kvalifikaci spokojen

Vettel je s třetím místem v kvalifikaci spokojen

Po obtížném vstupu do víkendu Velké ceny Francie vozů formule 1 je Sebastian Vettel z týmu Ferrari spokojen s výsledkem kvalifikace, ve které obsadil třetí místo. Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen skončil za oběma red bully na šesté pozici.

Vedoucí muž průběžného pořadí se ve včerejších trénincích na okruhu Paula Ricarda trápil. V dnešní kvalifikaci sice nestačil na oba piloty Mercedesu Lewise Hamiltona a Valtteriho Bottase, ale na pole position ztratil jen tři desetiny sekundy.

„Měli jsme včera trochu pomalejší start, trochu pomaleji jsme se dostávali do tempa, ale naše delší jízdy byly lepší,“ řekl Vettel.

„Z pohledu vozu jsme toho příliš nezměnili, ale některé změny určitě pomohly. Bylo příjemné mít podporu z továrny, oni se samozřejmě snaží o to, aby bylo pro kvalifikaci vše správně. Při nastavování vozu jsme se spoléhali na simulátor. Včera to byl Antonio Giovinazzi a dnes tu byl Daniil Kvjat, kteří nám pomáhali, za což jim děkujeme. Nevím proč se to zdá v pátek být horší než v neděli, ale je to tak samozřejmě lepší.“

Ferrari se navíc rozhodlo pro jinou strategii než Mercedes a Red Bull, když Vettel odstartuje na ultra měkké směsi, zatímco piloti Mercedesu a Red Bullu na super měkké.

„Z pohledu delších jízd jsme na tom byli dobře. Samozřejmě také startujeme na jiné strategii, takže uvidíme, jak na tom budeme s první zastávkou v porovnání s ostatními.“

Räikkönen ztrácí

Až na šesté pozici bude na roštu zítřejšího závodu stát druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen. Fin zaostal za nejrychlejším Lewisem Hamiltonem o 1,028 s, na svého týmového kolegu přitom ztratil přes šest desetin sekundy.

Räikkönen pro ztrátu nemá vysvětlení. „Nevím. Jsem samozřejmě velmi zklamaný z konečného výsledku, až do poslední části kvalifikace jsem se cítil v pohodě,“ řekl Räikkönen.

„Do poslední části kvalifikace to bylo jasné. A pak první jízda byla docela dobrá až do jedenácté zatáčky, kde bylo po dešti trochu vlhko. Poté už jsme nezajeli dobrá kola.“

Foto: Getty Images  / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud