Vettel je s kvalifikací velmi spokojen

Vettel je s kvalifikací velmi spokojen

Postavení ve druhé řadě bylo podle Sebastiana Vettela maximem, kterého v kvalifikaci na Velkou cenu Belgie mohl se svým red bullem dosáhnout.

Na vítěze kvalifikace Nica Rosberga, stejně jako druhého Lewise Hamiltona, sice ztratil dvě sekundy, přesto je loňský vítěz ze Spa-Francorchamps s výsledkem spokojen.

„Bylo by hezké být více vpředu, ale ta ztráta byla docela velká, proto je tohle maximum, kterého jsme dnes mohli dosáhnout,” řekl čtyřnásobný mistr světa.

Klíčové přitom podle něj bylo pro Q3 ušetřit jednu sadu pneumatik do přechodných podmínek.

„Q2 pro nás byla obtížná, jelikož jsme zůstali na stejných pneumatikách. Začalo pršet a chtěli jsme tuhle extra sadu pošetřit pro Q3. Nakonec jsme odjeli to kolo, takže v Q3 jsme mohli použít obě sady pneumatik. S nízkým přítlakem to tady bylo docela ošidné, obzvlášť v Eau Rouge, ale byla to dobrá výzva.”

Podle Vettela se pak nedá souboj Red Bullu a Mercedesu v závodě očekávat. Náskok Mercedesu je totiž příliš velký. „Víme, že ztrácíme po stránce výkonu, mají také mnohem více přítlaku. Pokud bychom tohle vylepšili, tak bychom na to byli podobně v zatáčkách, ale na rovinkách bychom strašně moc ztráceli.”

F1SPA2014_HZ03055.jpg

Spokojen se svou pozicí na roštu je také pátý Daniel Ricciardo, který řekl, že jeho vůz je nastaven na suchou trať.

„Jestli jsme očekávali více? Zřejmě ne,” řekl Australan. „Nastavili jsme vůz pro suchý závod, takže i když jsme na mokru docela silní, věděli jsme, že s tímhle nastavením, které jsme zvolili, budeme někde na úrovni dalších jezdců kolem nás. Nejlepší pětka je pro nás proto pořád dobrý výsledek. Samozřejmě nebýt chyby, bylo by to lepší, ale v těchto podmínkách je chyba nevyhnutelná.”

Vítěz dvou velkých cen je také překvapen náskokem, jaký mercedesy na čele mají. „Upřímně jsem trochu překvapen. Ztráta na mercedesy byla docela velká. Mysleli jsme si, že bychom to za mokra mohli trochu stáhnout, ale zejména na začátku kvalifikace, kdy já jezdil asi 2:10 nebo 2:09 a oni 2:06, tak to bylo docela rychlé a trochu nás to mrzelo!” 

Doporučujeme

Články odjinud