Vettel: Je příliš brzy na určení týmové jedničky u Red Bullu

Sebastian Vettel odmítl návrh Marka Webbera, podle kterého by měl tým Red Bull Racing v dohledné době určit týmovou jedničku, aby maximalizoval své šance v šampionátu jezdců.

Australský pilot uvedl po závodě v Belgii, že brzy přijde chvíle, kdy se tým z Milton Keynes bude muset rozhodnout. Myslel tím v jeho prospěch, protože si druhým místem ve Spa vybudoval 28bodový náskok před týmovým kolegou Vettelem.

"Z pohledu jezdce to nedává smysl, naděje na vítězství v šampionátu se nevzdáte, dokud máte matematickou šanci," reagoval Vettel pro AP. "Pro tým nemá smysl, aby upřednostnil jednoho jezdce před druhým, protože potřebuje, aby oba maximálně bodovali pro vítězství v poháru konstruktérů. Když jsou si oba jezdci v šampionátu blízko, je nebezpečné si jednoho vybrat."

Německý pilot se chce vrátit do hry vítězstvím v Monze, je připravený o něj bojovat všemi silami. I když bývá obviňován, že ztrácí chladnou hlavu. Naposledy se této výtky dočkal od Jensona Buttona za nehodu ve Spa. Svůj styl však Vettel měnit nehodlá.

"Přesně ta samá situace se nikdy neopakuje, takže těžko říct. Ale obecně vzato není nedělní odpoledne čajovým dýchánkem, my jezdci se účastníme závodu, protože ho samozřejmě chceme vyhrát. Proto musíte útočit. Pokud se budete držet vzadu, můžete přijít o dobrou příležitost," vysvětloval svůj postoj.

"Obecně mě nezajímá, co lidé říkají. Jasno musím mít já sám. Když jde všechno dobře, lidé vás oslavují, když uděláte chybu, lidé vás kritizují. Z posledních dvou závodu, v kterých jsem chyboval, jsem se poučil, a teď se těším do Monzy."

Doporučujeme

Články odjinud