Vettel je možná lepší než Senna, provokuje Ecclestone

Vettel je možná lepší než Senna, provokuje Ecclestone

Bernie Ecclestone se pustil na tenký led srovnávání historických osobností, které mu mnozí fanoušci zřejmě neodpustí, protože Sebastiana Vettela staví vedle Ayrtona Senny.

Vettel je fenoménem formule 1 posledních let a začíná se zdát, že by některé Schumacherovy rekordy nemusely být tak nepřekonatelné, jak si většina lidí myslela. V teprve 26 letech sahá pilot Red Bullu po čtvrtém titulu mistra světa. Přesto o něm někteří stále pochybují a jeho úspěchy přisuzují především vozu.

Bernie Ecclestone se řadí mezi jeho přátele a obdivovatele, což se projevilo i ve vyjádření, které poskytl Bloombergu o nejlepších jezdcích v historii formule 1.

"Těžko si můžete být jistí, kdo je nejlepší," řekl. "Nevíme, kolik titulů by vyhrál Senna, ale Vettel je asi nejlepší, koho jsme měli. Lidé si stěžují, že vyhrává všechno, ale závody jsou dobré."

Srovnávání současnosti s érami dominance jiných jezdců se poslední dobou objevuje často, ale sami Vettelovi soupeři přiznávají, že závody jsou zábavnější než třeba za Michaela Schumachera.

Podle Ecclestona Vettel v každém případě neodrazuje diváky. "Je to jako s Rogerem Federerem nebo Muhammadem Alim. Vettel je tu nejlepší a lidé chtějí vidět, kdy bude poražen," dodal šéf formule 1.

Doporučujeme

Články odjinud