Vettel: Je mi celkem jedno, kde titul získám

Vettel: Je mi celkem jedno, kde titul získám

Sebastian Vettel si ve Velké ceně Koreje jel znovu svoji vlastní ligu a už v příštím závodě může slavit čtvrtý titul. Mark Webber doplatil na chybu Adriana Sutila a ze závodu musel odstoupit. AKTUALIZOVÁNO

Ačkoliv nám už příští závod, tedy Velká cena Japonska 2013, může přinést mistra světa letošní sezony, horký kandidát na titul si tento fakt příliš nepřipouští. Sebastian Vettel nechce hlavně nic uspěchat, vždyť do samotného konce kalendáře zbývá ještě pět podniků. V dnešním závodě však německý pilot dokázal, že v boji o šampionát momentálně nemá mezi jezdci konkurenci. Výsledek Grand Prix Koreje pro pilota znamená čtvrté vítězství v řadě a 77 bodový náskok v boji o titul na Fernanda Alonsa. Čtvrtý titul v řadě Vettel za týden oslaví, pokud závod vyhraje a Alonso skončí maximálně osmý.

"Abych byl upřímný, snažím se o tom moc nepřemýšlet," řekl na to konto Vettel. "Snažím se víc soustředit na přítomnost. Myslím, že jsme před dvěma lety měli úžasnou šanci udělat v Suzuce totéž, což se nám také povedlo, jenomže je tu pořád ještě velké množství bodů, které se dá získat. Vypadá to pro nás sice dost dobře, ale Fernando má pořád ještě šanci, takže si to musíme pořád hlídat. Nebudu ale lhát, prožíváme teď hezké časy.

Užíváme si ten fakt, že tým pracuje velmi dobře, auto funguje. Není to sice tak ideální, jak to vidíte vy zvenčí, je ale příjemné, když dosahujete výsledků jako v Singapuru nebo tento víkend. Opravdu je mi to (kdy vyhraju titul) jedno. Těším se do Japonska, protože je to jedna z nejpříjemnějších tratí sezony."

Ačkoliv podle diváků Vettel vyhrál závod s přehledem, sám pilot s tím nesouhlasí. "Myslím, že to bylo těsné. Lotus na tom dneska byl asi líp. Myslím, že my jsme na tom byli líp jen zpočátku. Romain si podle mě mohl dovolit zajet do boxů dřív, na což bychom možná nedokázali zareagovat. Tuším, že bez safety caru by to bylo opravdu těsné. Nakonec byl ale Kimi docela stálý a my jsme měli v záloze pořád ještě dvě nebo tři desetiny," dodal jezdec. 

Pro Marka Webbera skončila Velká cena Koreje 2013 ve chvíli, kdy ho po prvním restartu závodu při nájezdu do třetí zatáčky srazil Adrian Sutil, jenž ztratil kontrolu nad svým monopostem. Webberův vůz po srážce začal hořet, a tak již podruhé v řadě pilot ze závodu odstupoval se vzníceným monopostem.

"Myslím, že takhle rychle začal hořet KERS, protože ten kontakt byl dost vysoký," domnívá se Australan. "Tuším, že se jednalo o okamžité vznícení KERSu. Začalo to hořet dost silně a dost rychle, takže bylo dobré, že chlapi nebyli v tu chvíli moc daleko," popsal Webber.

Šéf Red Bullu Christian Horner si pochvaluje výkon Sebastiana Vettela, Marka Webbera lituje. "Byla velká škoda, že jsme přišli o Marka, který by býval stál na podiu, ačkoliv si propíchl gumu o úlomky, které na trati zanechal Pérez. Potom se ale stal nevinnou obětí incidentu, při němž Sutil ztratil kontrolu nad svým vozem a sestřelil ho, což způsobilo požár," zalitoval Horner.

Doporučujeme

Články odjinud