Vettel je dobrý, nikoliv však nejlepší, myslí si Briatore

Vettel je dobrý, nikoliv však nejlepší, myslí si Briatore

Pilot Red Bullu se před týdnem v Japonsku stal podle očekávání nejmladším dvojnásobným mistrem světa v historii. Podle Flavia Briatoreho však není nejlepším pilotem v současném jezdeckém poli.

Vettel dosud v letošní sezoně stanul s jednou výjimkou (shodou okolností šlo o jeho domácí Velkou cenu Německa) pokaždé na stupních vítězů. Zítra se bude prát již o své desáté vítězství v sezoně a do konce ročníku se bude snažit přepisovat historické tabulky. Bývalý šéf Renaultu Flavio Briatore si však nemyslí, že by byl mladý Němec nejsilnějším pilotem v poli. Staví ho dokonce až na třetí místo.

"Vettel je rozhodně dobrý. Vyhrál ale, protože se dobře sžil se svým fenomenálním strojem. Není nejlepší. Představte si závod, kde by všichni startovali se stejným vozem. Vettel by dojel za Fernandem Alonsem a Lewisem Hamiltonem. Ano, nejlepší je v rychlosti na jedno kolo. Hamilton je v tomto ohledu druhý, Alonso třetí," řekl jedenašedesátiletý businessman italskému sportovnímu deníku Corriere dello Sport.

Briatore ve formuli 1 přímo nepůsobí od konce roku 2009. V poslední době se čas od času spekuluje o jeho možném budoucím spojením s Ferrari. Briatore ovšem tyto informace označuje za nepodložené fámy.

Doporučujeme

Články odjinud