Vettel i přes špatné umístění stále myslí na vítězství

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Odhozený volant po zajetí do boxů v podání Sebastiana Vettela vyjadřují jeho bezprostřední pocity z kvalifikace zřejmě nejlépe. Jeho šance na zisk titulu se po obsazení šestnáctého místa na startovním roštu rozplývají. Mladý německý pilot však dle vlastních slov stále věří, že zítřejší závod může vyhrát a udržet se tak ve hře.

"Bylo by mnohem hezčí startovat z vyšší pozice, což se ale nestane. Takový je ale život, musíme to brát jako fakt. V minulosti jsme už zažili případy, kdy lidé z podobných startovních pozic dokázali vyhrát závod. Je to ale samozřejmě o hodně těžší. Uvidíme, jaké zítra bude počasí. Na suchu jsme velice konkurenceschopní, na mokru by to nemělo být o moc jiné. Není to otázka čisté rychlosti, ale spíše načasování.

Zítra nám zkrátka nezbyde nic jiného, než zatnout zuby a pokusit se ze sebe dostat to nejlepší. Měl jsem dneska pocit, že jsem si byl zaplavat a ne řídit závodní vůz. Je to pochopitelně obrovské zklamání. Byla chvíle, kdy se daly zajíždět dobré časy, ale nedokázali jsme jí využít. Občas jsme se dostávali do provozu. Když bylo kolem nás čisto, začalo pršet hustěji. Prohra je tedy otázkou zejména načasování," řekl Vettel.

Marku Webberovi se v kvalifikaci vedlo o poznání lépe, do závodu vyjede z první řady, hned vedle Rubense Barrichella. Narozdíl od dua Brawnu a svého týmového kolegy však již nemá šanci na boj o titul.

"Nemyslím si, že byl dobrý nápad jet v těchto podmínkách. Každý jezdec, se kterým jsem o tom mluvil, se mnou souhlasil. Nakonec to naštěstí dopadlo dobře. Vše ale řídí televize, a ta nám nařídila jet. V Interlagosu si nemůžete dovolit ztrácet kontrolu nad vozem v posledním sektoru. Všude byla spousta vody a viditelnost byla mizivá. Naučili jsme se dnes, kdy na trať vyjíždět a kdy ne. Tyto vozy nejsou určené k ježdění po ulicích, ale k závodění. Jsou velmi rychlá a hodně nízká. Když se zhorší podmínky, velice snadno nad nimi ztratíte kontrolu.

Obzvlášť první část kvalifikace byla pro mě i Seba hodně záludná. Věděli jsme, že v konečných minutách přijdou na řadu přechodné pneumatiky. Nejdřív se mi nejelo moc pohodlně, pak ale gumy získaly přilnavost a vyhoupl jsem se do první trojky. Býval bych rád vyhrál, ale chyboval jsem. Jsem se svým výkonem spokojen. Jak řekl Rubens, bylo těžké odhadnout, co v té které chvíli vlastně dělat. Gratuluji mu k jeho domácí pole position. Zítra ho chceme prohnat," řekl australský pilot.

 

Doporučujeme

Články odjinud