Vettel: Hlavní teď bude závod dokončit

Němec Sebastian Vettel se zajetím pole position v Melbourne pomstil australskému týmovému kolegovi Marku Webberovi, který mu ho vyfoukl v domácím Německu.

Sebastian Vettel ukázal i na Albert Parku, že Red Bull je momentálně nejrychlejším vozem v závodním poli. Triumf rakouského týmu v kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie potvrdil druhým místem domácí Mark Webber.

Nejrychlejší jezdec kvalifikace doufá, že tentorát se mu vyhnou technické problémy, které ho v Bahrajnu poslaly z pole position až na čtvrté místo v cíli. "Myslím, že hlavní teď bude dokončit. Loni jsme byli blízko, zbývalo několik kol," připomněl Vettel svou kolizi s Robertem Kubicou z roku 2009. "Bude to dlouhý závod."

Němec také zažertoval, že je rád, že vybojoval pole position ve Webberově domácí Austrálii, protože týmovému kolegovi oplatil pole position, kterou Australan získal ve Vettelově domácím Německu. "Je to taková pomsta," smál se.

"Myslím, že jsme opět vylepšili náš vůz. Závěrečná část byla hlavně o tom, jestli nezačne pršet," připomněl Vettel, který ve svém nejlepším kole ještě trochu ztratil v poslední zatáčce. "Jsem velmi spokojen a výsledek hovoří za vše."

Umístění v první řadě potěšilo také Webbera, přestože nakonec s týmovým kolegou prohrál o 0,116 sekundy. Byl nejrychlejší v prvním a posledním sektoru. V prostředním naopak ztrácel.

"Nechtěl jsem opakovat chybu z Bahrajnu. Zajel jsem dobré kolo a bylo těsně od pole position," liboval si Webber. "Svedli jsme dnes dobrou bitvu. Těším se, až se zítra vzbudím, mám dobrou pozici, abych zajel slušný závod."

"Tým po celý víkend odvádí skvělou práci. Jsme konkurenceschopní na té nejvyšší úrovni," uznává Australan. "Máme velmi kvalitní soupeře, ale dosáhli jsme dnes nejlepšího možného výsledku."

Vzhledem k tomu, že trať je při proměnlivých podmínkách poměrně kluzká, Webber by preferoval suchý závod. "Ale podmínky jsou stejné pro všechny," dodal sportovně.

Radost z výsledku měl i šéf týmu Christian Horner, který upozornil, že tým zvolil pro první dvě části kvalifikace odlišnou strategii výběru pneumatik než jiné týmy.

 

Doporučujeme

Články odjinud