Vettel doufá, že Německo zůstane v kalendáři. Apeluje na zdravý rozum | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Vettel doufá, že Německo zůstane v kalendáři. Apeluje na zdravý rozum

Do kalendáře formule 1 se má příští rok vrátit Nizozemsko a zcela novou destinací bude Vietnam. Zatím to vypadá, že bychom měli mít 22 závodů. Z kalendáře mělo vypadnout Německo a také Španělsko, ale Barcelona možná zůstane.

Německo už počítá s tím, že z kalendáře F1 vypadne, ale doufá, že se tam za pár let zase vrátí. Aktuálně však žádnou další smlouvu nemá.

V minulosti se okruh v pořádání GP Německa střídal s Nürburgringem, který však v roce 2013 od dohody odstoupil. V letech 2015 a 2017 Německo v kalendáři F1 chybělo. Letošní závod se jel na základě ročního prodloužení.

„Samozřejmě si nejsem úplně jistý, co bude v budoucnu a zda existuje šance na jeho udržení, ale vášeň a úsilí, které lidé do tohoto závodu vkládají, jsou vysoké,“ řekl Sebastian Vettel.

„Doufám, že formule 1 učiní některá rozhodnutí na základě zdravého rozumu a ne na základě toho, jak moc se otevře peněženka.“

„Máme velké ceny, které prostě nemůžeme ztratit, jako jsou Monza, Silverstone, Německo a Španělsko. Mají spoustu historie, takže by bylo škoda je ztratit a místo toho jet do nových míst, kde na tribuně nikdo nesedí . Pro nás jezdce je to nudné.“

Vettel uvedl, že si velmi přeje, aby Německo zůstalo. Podle něj jsou však potřeba peníze. Na rozdíl od Nizozemska a jiných států, Německo nechce pořádání grand prix financovat.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud