Vettel doufá v nudný a poklidný závod

V kvalifikaci na Grand Prix Bahrajnu dával Red Bull křídla Sebastianu Vettelovi. Německá hvězda ale tvrdí, že je jejím výsledkem překvapena - AKTUALIZOVÁNO.

Až zítřejší závod nám dá odpověď na otázku, zda rudé duo od Ferrari dokáže zastavit energicky rozjetý vlak jménem Red Bull. Vettelovo první místo ovšem nedokázal umocnit Mark Webber, který za svým kolegou zaostal o více jak vteřinu a skončil šestý.

"Velké překvapení! V průběhu zimních testů nikdo nevěděl, jak na tom vlastně je. Bylo jasné, že navrch mají čtyři týmy, které jsou si blízko. Abych byl upřímný, včerejšek pro nás byl těžký, protože jsme nenajeli tolik, kolik jsme doufali. Noc byla dlouhá a mechanici se moc nevyspali. Ráno ale přesto byli odhodláni ve svém úsilí pokračovat. Věděli jsme, že máme skvělé auto, ale to samo o sobě nestačí. Kvalifikace probíhala hladce. Mám velikou radost z pole position, kluci si v posledním měsíci moc neodpočinuli. V krátkém časovém úseku proběhlo hodně testů. Tady se teprve ukázalo, jak na tom kdo je. To, že jsem skončil na čele, je hezký pocit.

Myslím, že nikdo z nás neví, jak to bude zítra vypadat. Může to být velice vzrušující, ale i nudné, v což já doufám! Chceme klidný závod a skončit tam, kde teď jsme. První část závodu bude klíčová. Není žádným tajemstvím, že si musíte dávat pozor na pneumatiky. Nevíme, co od zítřka máme očekávat," řekl Vettel.

Mark Webber na svého týmového kolegu ztratil více jak vteřinu. Neskrýval proto svou frustrovanost:

"Své nejhorší kolo jsem zajel v ten nejdůležitější čas. Do šestnácté zatáčky to šlo dobře, pak se to začalo zhoršovat. Seb odvedl dobrou práci a získal pole position. Auto mělo na víc než šesté místo. Je to zklamání, není ale všechno ztraceno. Závod je dlouhý."

Doporučujeme

Články odjinud