Vettel dostal penalizaci. Odstartuje z posledního místa | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Vettel dostal penalizaci. Odstartuje z posledního místa

Sebastian Vettel dostal penalizaci za nerespektováni žlutých vlajek. Do závodu odstartuje z posledního místa.

Po kvalifikaci bylo několik jezdců vyšetřováno za možné nerespektování žlutých vlajek, které byly v závěru první části kvalifikace vyvěšeny kvůli vozu Sainze ale zejména v první zatáčce, kde se roztočil Nikita Mazepin.

Sportovní komisaři žádné tresty neudělili. Večer však přišlo potvrzení, že před sportovní komisaře v neděli zamíří Sebastian Vettel.

Jezdec Astonu Martin se kvalifikoval na 18. pozici. Za nerespektování dvojitých žlutých vlajek dostal penalizaci 5 míst a 3 trestné body, což znamená start z posledního místa. 

Vettel v místě incidentu mírně zpomalil, ale poté pokračoval v rychlém kole. V poznámkách ředitele závodu je uvedeno, že v takové situaci se jezdec nesmí pokoušet rychlé kolo zajet. 

Vettel uvedl, že sice viděl kouř, ale nevěděl, zda v první zatáčce někdo skončil v hodinách, nebo jen probrzdil. V místě byly signalizovány žluté vlajky na LED panelu ale ještě ne traťovými maršály. K tomu došlo až poté, co okolo místa incidentu Vettel projel. Podle stewardů je ale zřejmé, že vůz v hodinách si dvojité žluté vyžádá. 

Doporučujeme

Články odjinud