Vettel do Ferrari? Každý jezdec potřebuje nové výzvy, říká Schumacher

Vettel do Ferrari? Každý jezdec potřebuje nové výzvy, říká Schumacher

Michael Schumacher by našel pochopení pro případný přestup Sebastiana Vettela do Ferrari. Jezdci potřebují překonávat nové hranice.

O Vettelově přestupu do Ferrari v roce 2014 se spekuluje dlouho, přičemž počet seriózních zdrojů, které potvrzují námluvy mezi německým závodníkem a italskou stájí, neustále stoupá.

"Hodně se o tom mluví," potvrdil Schumacher v rozhovoru pro Gazzettu dello Sport. "Myslím, že všichni, jak jsem sám v jisté chvíli zažil, cítí potřebu nové výzvy. On to zažije také, pokud se v tomto smyslu rozhodne."

Pro Schumachera bylo v první kariéře novou výzvou Ferrari, v druhé kariéře pak Mercedes. Úspěchy nebyly stejné, ale sedminásobný mistr světa zopakoval, že ničeho nelituje.

"Když se podívám do zpětného zrcátka svého života, vidím se šťastný a smějící se," uvedl. "Měl jsem dvě oddělené kariéry, v jedné jsem vyhrál vše, v té druhé jsem se naučil, co to znamená prohrávat. Ano, naučil jsem se prohrávat."

"Ale díky tomu jsem vyspělejší a trpělivější, můj věk k tomu patří. Teď se můžu podívat, čeho jsem celkově dosáhl, a být spokojený. Ničeho nelituji, jen mám radost ze svých úspěchů. A život mi teď nabídne mnoho možností."

Schumacher však nemá v plánu účastnit se jakýchkoliv dalších motoristických závodů, zároveň odmítl vedení vlastního týmu formule 1.

Doporučujeme

Články odjinud