Vettel: Dnes jsme s pole position nepočítali

Vettel: Dnes jsme s pole position nepočítali

I přes chybu, které se Sebastian Vettel v jednom ze svých závěrečných pokusů dopustil, odstartuje Němec do závodu z prvního místa. Mark Webber dnes skončil pátý. AKTUALIZOVÁNO.

Ani vysokorychlostní trať v Monze nedokázala zastavit Sebastiana Vettela v jeho letošní kvalifikační dominanci. Vozy z Milton Keynes si dojely pro třináctou pole position v sezoně. Sám Vettel přiznává, že je konkurenceschopností svého monopostu zcela překvapen. "Mysleli jsme, že to bude daleko těsnější. Nebyli jsme si jisti, jestli budou pneumatiky pracovat nejlépe v prvním, nebo druhém kole. Udělal jsem malou chybu, ale zůstali jsme na trati a soustředili se jenom na poslední kolo. Měl jsem před sebou na trati jedno nebo dvě auta, což na Monze vždycky pomáhá. Ale určitě jsme si nemysleli, že si dnes dojedeme pro pole position o tak velký rozdíl na trati, která nám nevyhovovala. Tento rok je zde vůz velmi dobrý. Vyvážení je perfektní. Jsme rychlí ve všech třech sektorech, takže jsem dnes velmi šťastný," řekl Vettel.

Nejbližšího konkurenta vidí německý pilot mezi jezdci McLarenu a připouští, že to v zítřejším závodě může být velmi vyrovnané. "Myslím, že máme rovnocenné šance. Včera jsem byl s autem spokojený. Dnešek je více o přípravách na kvalifikaci a dlouhých stintech. Cítil jsem se velice konkurenceschopně, velmi dobře. Vyvážení bylo správné," dodal vítěz dnešní kvalifikace.   

Mark Webber dnes za Sebastianem Vettelem významně zaostal. Nakonec obsadil až pátou příčku, což je ve velkém kontrastu se svým týmovým kolegou. Chybu vidí především ve špatně zvolené strategii v závěrečné části kvalifikace, pro kterou se rozhodl. Kromě toho měl také potíže s KERS. "Nebyla to dnes ta nejhladší kvalifikace. Bylo pozdě, aby se dalo něco udělat s KERS. Ale kluci to nakonec zvládli a  Q1 to příliš neovlivnilo. Q2 poté nebyla tolik špatná, ale měl jsem udělat lepší práci v přípravě na to, jaký plán použijeme v Q3. Příliš jsem váhal, zdali zvolit jedno, nebo dvě kola. Nakonec, dvě kola byla správná. Co se týče KERS, ve zbylých kolech jsme se dostali do absolutního chaosu. Všechny věci, které jsme dnes udělali včetně těch jezdcem ovlivněné, byly špatné. Nebylo to nejlepší naplánování,“ přiznal svoji chybu Webber.  

Doporučujeme

Články odjinud