Vettel cítí hrozbu ze strany Red Bullu a Williamsu

Vettel cítí hrozbu ze strany Red Bullu a Williamsu

Sebastian Vettel očekává, že o umístění na stupních vítězů si to Ferrari rozdá s Red Bullem a Williamsem.

Red Bull vypadal ve včerejších trénincích silně, ovšem nejrychlejším ze zbytku světa za piloty Mercedesu byl v dnešní kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska právě Vettel.

Na druhého Nica Rosberga přitom Vettel ztratil sice jen necelé dvě desetiny, ovšem jak sám řekl, více se obává hrozby za svými zády v podobě Red Bullu a také Williamsu.

„Na této trati se může stát spousta věcí, takže možná se nám podaří udělat něco proti těm klukům, očekávám ale, že nám závod zkomplikují williamsy a red bully.“

„Obzvlášť s red bully to bude vyrovnané, jelikož včera ukázali velmi dobrou rychlost, my ale dokázali zůstat vpředu, což je dobré. Myslím, že red bully jsou mnohem blíž. Očekávám, že zítra budou silní.“

„Podařilo se nám je v kvalifikaci porazit, což znamená, že jsme rychlejší. Snad zítřejší závod nabídne dobré srovnání a my z toho vzejdeme vítězně,“ věří Vettel.

Räikkönen: Není to pohroma

Druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen obsadil v kvalifikaci pátou pozici, která mu patřila také v prvních dvou částech kvalifikace.

Fin, který přišel kvůli technickému problému o část závěrečného tréninku a kvalifikační simulaci, má pocit, že mohl v kvalifikaci skončit na lepší pozici. Pro neděli však zůstává optimistický.

„Jsme třetí a pátí, takže to není žádná pohroma,“ řekl Räikkönen.

„Ráno jsme ztratili nějaký čas kvůli problému, takže kvalifikace pro nás byla velkou neznámou.“

„Nebylo to tak špatné, měl jsem být ale výš. Mercedes bude silný, my se ale pokusíme být druhým nejlepším týmem. Alespoň nejsme uprostřed (startovního pole), mohu se pokusit o dobrý start a uvidíme, co se potom stane.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud