Vettel chce mít lepší start a klidnější závěr sezony

Vettel chce mít lepší start a klidnější závěr sezony

Sebastian Vettel by chtěl v úvodních závodech sezony bodovat výrazněji než v předchozích letech, Red Bull připraví nový vůz už na první předsezonní testování.

Sebastiana Vettela čeká v roce 2011 nová role. Bude obhajovat titul mistra světa. Jeho ambice jsou pochopitelně ty nejvyšší. Přestože dramatický závěr ročníku 2010 zvládl ve velkém stylu, rád by o zisku dalšího titulu rozhodl dříve než v posledním závodě. V nové sezoně by se rád vyvaroval některých bodových ztrát. V posledních dvou letech Vettelovi vstup do sezony příliš nevycházel.  V roce 2010 ho v Bahrajnu přibrzdily technické problémy a v Austrálii dokonce kvůli problémům s kolem nedojel. V úvodních dvou závodech sezony 2009 dokonce nebodoval vůbec a za šampiónem Jensonem Buttonem nakonec zaostal o jedenáct bodů. 

"Šampionát začíná prvním závodem. Myslím, že tam jsme v posledních letech dost bodů ztratili," uvedl Němec pro Autosport. "Kdybychom získali víc bodů, mohli jsme být v závěru klidnější. Naším cílem je využít v každém závodě každou příležitost posunout se na lepší pozici a ideálně mít klidnější konec sezony," přeje si do nového roku nejmladší mistr světa historie.

Oproti roku 2010 chce Red Bull připravit své nové šasi RB7 již na první testy ve Valencii. Hlavním důvodem je změna dodavatele pneumatik. Je třeba pořádně vyzkoušet vliv gum Pirelli na aerodynamiku a řízení vozu. "Čeká nás těžká sezona. Auta se mění a ostatní mají příležitost nás dohnat. Můžeme být opět skvělí, ale zatím musíme čekat," připomíná Vettel známou pravdu, že vše se ukáže až v závodech.

Doporučujeme

Články odjinud