Vettel chápe týmovou režii Mercedesu

Vettel chápe týmovou režii Mercedesu

Sebastian Vettel chápe týmovou režii Mercedesu ve Velké ceně Ruska vozů formule 1. Podle pilota Ferrari, který obsadil třetí místo, je „naprosto jasné“, že Mercedes pomáhá Lewisovi Hamiltonovi k zisku titulu příkazem vyměnit si pozici s Valtterim Bottasem.

Hamilton v Soči o dalších deset bodů navýšil svůj náskok na čele průběžného pořadí před druhým Vettelem poté, co mu v polovině závodu první pozici přenechal jeho týmový kolega Bottas.

Na Mercedes se po závodě snesla za použití týmové režie vlna kritiky, Vettel však řekl, že rozhodnutí vedení týmu chápe.

„Myslím, že oba (Hamilton a Bottas) odvedli dobrou práci, jako tým hráli velmi dobře. Na jejich obranu, vím, že vy (novináři) milujete kontroverzi, a proto jim jako jednotlivcům pokládáte takové otázky. Myslím, že v pozici, v jaké jsou, bylo naprosto jasné udělat to, co dnes udělali, takže možná ne všechny otázky jsou opodstatněné,“ řekl Vettel.

Němec se během zastávky v boxech dokázal dostat před Hamiltona na druhé místo, které si však Brit brzy vzal zpět.

„My se samozřejmě pokusili odvést maximum, myslím, že byla jen malá šance dojet před Lewisem. S třetím místem musíme být spokojení. Stále věřím, že máme šanci, ano. Stačí jedno nedokončení závodu a najednou věci vypadají jinak, ideálně dvě! To ale Lewisovi nepřeji, ale nikdy nevíte, co se stane,“ dodal Němec.

Klidný Räikkönenův závod

Klidnou Velkou cenu Ruska absolvoval Kimi Räikkönen, který po startu ze čtvrté pozice dojel do cíle těsně pod stupni vítězů, devět sekund za třetím Vettelem.

„V mém dnešním závodě se toho moc nestalo. Po většinu závodu jsem byl sám. Bohužel jsme to tak trochu očekávali. Měl jsem dobrý pocit z vozu, na první sadě pneumatik jsme se trochu trápili s levou přední, pak na měkké sadě se ale vůz řídil velmi dobře. Ve včerejší kvalifikaci jsme bohužel nebyli dostatečně rychlí a v dnešním závodě bylo velmi těžké předjíždět,“ řekl Räikkönen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud