Vettel celou dobu věřil ve vítězství

Vettel celou dobu věřil ve vítězství

Sebastian Vettel stylem start-cíl dominoval Velké ceně Kanady a díky vítězství se dostal do čela průběžného pořadí mistrovství světa formule 1.

Pilot Ferrari neměl během žádného okamžiku dnešního závodu na okruhu Gillese Villeneuva pocit, že by měl přijít o vítězství. První pozici si v závodě kontroloval a dojel si pro třetí letošní triumf. Ferrari se díky němu raduje v Kanadě z prvenství poprvé od roku 2004.

Vettel si po startu uhlídal první pozici a začal ujíždět druhému Valtterimu Bottasovi. Podle svých slov měl po celou dobu závod v Montrealu pod kontrolou, i když během předjíždění jezdců o kolo zpět ztratil nějaký čas.

„Myslím, že jsem to měl pod kontrolou,“ řekl Vettel. „Kontroloval jsem si náskok na Valtteriho. Během prvního stintu jsem se snažil vybudovat si trochu náskok. Jednou jsem probrzdil a ztratil trochu času, myslím ale, že potom jsem to už zvládl dobře.

Nebylo to jednoduché vzhledem k provozu, nakonec jsem se ale jen modlil, abychom se nedostali do problémů, což se vždy může stát. Snažil jsem se proto trochu šetřit auto, vyhýbat se obrubníkům a dovézt to do cíle.

Byl to opravdu dobrý víkend. Včerejšek byl skvělý, pátek byl těžký, ale vrátili jsme se. Vylepšení, která jsme provedli pro tento víkend, hlavně na pohonné jednotce a nasazení nového motoru nám na této trati pomohly zřejmě více než na jiných okruzích, ale byla to zásluha týmu. Jde to ruku v ruce.“

Byl to nudný závod, hodnotí Räikkönen

Na šesté pozici dokončil závod druhý jezdec Ferrari Kimi Räikkönen, který byl posledním jezdcem se stejným počtem kol jako vítězný Vettel. V cíli na svého týmového kolegu ztratil Fin 27 sekund.

„Včerejší chyba v kvalifikaci nás nedostala do dobré pozice pro závod. Předjíždění tu bylo velmi obtížné, snažil jsem se po zastávce v boxech dostat před Hamiltona, ale nevyšlo to. Pak bylo ještě obtížnější přiblížit se mu, abych mohl otevřít DRS.,“ řekl Räikkönen.

„Bylo to překvapení, protože byste předpokládali, že na této trati uvidíte předjíždění a souboje, ale místo toho to byl podobný příběh jako před dvěma týdny v Monaku. Závod byl nudný a moc se toho nestalo. Rozhodli jsme se zůstat trochu déle na trati na naší první sadě pneumatik a myslím, že nás to nestálo žádnou pozici. Byla to naše jediná šance zkusit něco jiného.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud