Vettel by rád dojel alespoň na sedmé pozici

Vettel by rád dojel alespoň na sedmé pozici

Na startovním roštu zítřejší GP USA bude stát jen jeden Red Bull a to Daniel Ricciardo na páté pozici. Sebastian Vettel totiž odstartuje z boxové uličky.

Australan je s pátým místem v kvalifikaci spokojen, pro závod má přitom cíle stanovené. „Reálně bojujeme o poslední místo na stupních vítězů, pokud bude mít Mercedes klidný závod a my budeme v dobré pozici,” řekl Ricciardo.

„Byli jsme blízko Felipemu (Massovi), snad mi ale čistá strana na roštu pomůže; uvidíme, co se stane. Řekl bych, že z pohledu pneumatik jsme na tom lépe než Williams, jenže oni jsou rychlejší na rovinkách a kvůli tomu naše výhoda mizí. Snad zítra na trati předvedeme pěkné čisté souboje. Okruh to rozhodně umožňuje a nabízí dobré příležitosti, takže snad si užijeme trochu zábavy!” řekl Ricciardo.

Méně zábavná kvalifikace to byla pro Vettela, který do ní vstupoval s vědomím, že do závodu kvůli využití šesté části pohonné jednotky odstartuje z boxové uličky.

„Je těžké říct, jak jsme na tom v porovnání s ostatními týmy. Nevypadá to špatně, záleží ale na podmínkách, které jsou v tuto chvíli dobré. Myslím, že v zítřejším závodě se dokážeme posunout, jelikož naše závodní rychlost vypadá dobře, bude to ale obtížné. Nebude snadné předjíždět, nemáme totiž dobrou rychlost na rovince. Snad zítra získáme alespoň nějaké body. Sedmé místo by bylo dobrým výsledkem.”

Doporučujeme

Články odjinud